Thomas Van Oppens

Gemeenteraadslid | Lid raad van bestuur Centrummanagement | 3de plaats lijst

VZW centrummanagement voert projecten uit met betrekking tot het kernwinkelgebied dat binnen de ring ligt. Vanuit het centrummanagement wil ik graag bijdragen aan een succesvol handelscentrum in Leuven, een handelscentrum dat een goed evenwicht houdt tussen inwoners en handelaars. Waar ondernemen gestimuleerd en aangemoedigd wordt, en er een extra duwtje in de rug wordt gegeven voor ecologische projecten onder ondernemers. Simpelweg een handelscentrum creëren dat een voorbeeld is voor andere steden.

Daarnaast focus ik mij als gemeenteraadslid op ruimtelijke ordening, sport, economie, handel en financiën. Vanuit mijn economische studies heb ik een vaardigheid ontwikkeld met cijfers die ik graag gebruik om te kijken naar de algemene financiële toestand van Leuven en de manier waarop het stadsbestuur belastinggeld gebruikt.

Aan elk cijfer is een effect verbonden en het is daar dat we uiteindelijk naar kijken: besteed de stad wel genoeg geld aan klimaat en milieu, of is wordt er gewoon veel geld gesmeten naar een nieuwe parking? Kiezen we voor een lokale economie of trekken we de kaart van multinationals? Gaat de stad voor de sportende Leuvenaar of gaat ons sportbudget eigenlijk naar een eersteklasse voetbalploeg? Beleggen we ons geld in klassieke producten voor maximale winst of kiezen we voor een ethisch alternatief met een beetje minder winst? Op deze en andere vragen probeer ik elke keer een antwoord te vinden, want de waarheid ligt soms verscholen.

Keer op keer slagen we er met Groen in om de vinger op de wonde te leggen, mar tegelijk ook een alternatief aan te bieden. Elke keer opnieuw doen we niet aan afbraakpolitiek om anderen zwart te maken, wel aan constructieve politiek om te streven naar een beter Leuven voor iedereen.

 

thomasvanoppens@gmail.com

 

(foto: Sien Verstraeten)