Ann Li

Raad van bestuur Divers Leuven | Ondervoorzitster | Lid van het partijbestuur | 6de plaats lijst

Ik was net geen 4 jaar oud toen ik uit China naar Leuven verhuisde en woon ondertussen al meer dan 30 jaar hier. Deze stad is mijn thuis en de plaats waar ik het meest van hou. Ik heb een zoon van 6 en woon in Egenhoven, een deel van Heverlee. Na het middelbaar heb ik pedagogiek gestudeerd aan de universiteit, omdat ik graag met kinderen wou werken. Ik heb 8 jaar lang gezinnen begeleid en ouders advies gegeven, wanneer de opvoeding niet zo vlot liep, of wanneer er problemen waren. Ik vond dat een hele leuke job, omdat je mensen helpt om hun problemen thuis op te lossen en ervoor zorgt dat ze beter samen kunnen leven.

Sinds 3 jaar werk ik in de zorgsector. Ik zorg ervoor dat dokters, apothekers, kinesisten en andere zorgverleners in de eerste lijn beter samenwerken op vlak van chronische ziektes en focus me daarbij op projecten rond geestelijke gezondheid. Een andere belangrijke taak die ik met plezier doe, is nadenken over hoe we in Leuven zorgzame buurten kunnen creëren waar de formele en informele zorg samenwerken zodat we allemaal gezonder en gelukkiger zijn. Vanuit mijn werk heb ik altijd geprobeerd om een betere plaats te maken van deze wereld. Ik ben een idealist. Ik geloof er sterk in dat als je ontevreden bent over iets, je je best moet doen om dat te veranderen. Twee jaar geleden heb ik, vanuit dit idealisme, besloten om actief te worden in de politiek.

Ik heb voor Groen gekozen, omdat deze partij het beste aansluit bij wat ik geloof en wat ik belangrijk vind. Als ondervoorzitter van Groen Leuven ben ik heel trots op ons team. Er zit zoveel talent binnen onze partij en ik vertrouw erop dat we samen van Leuven een warme, duurzame en zorgende stad zullen maken voor iedereen. Het kan menselijker, eerlijker en gezonder.

 

annliqing@gmail.com