Marleen Demuynck (gemeenteraadslid): "We kregen van enkele ouders die hun kinderen met de fiets naar school brengen hierover vragen. Ze willen weten hoe ze veilig naar school kunnen. Er zijn alternatieve routes mogelijk, maar die zijn misschien niet bekend, of zijn alleszins niet aangegeven. Door het stadsbestuur worden er ongetwijfeld telkens afspraken gemaakt met de aannemers, afspraken die al dan niet opgevolgd worden. Voor Groen zou er meer moeten gebeuren. Voor werken van deze omvang en duur zou het standaard zo moeten zijn dat er een alternatieve veilige fietsroute wordt uitgewerkt en duidelijk ook zo aangegeven. Op die manier hebben ouders een alternatief, en kunnen ze erop vertrouwen dat hun kinderen veilig in school en ook weer thuis raken. We zullen dit punt ter sprake brengen op de eerstvolgende gemeenteraad."
Alternatieve fietsroutes kunnen op allerlei manieren bekend gemaakt worden: via de lokale informatiebladen, via de website van de stad, via scholen en buurthuizen, ? En op het terrein zelf zou de route ook goed herkenbaar moeten zijn, met signalisatie en verlichting waar nodig.
Wat op dit moment voor Sint-Maartensdal geldt, is ook van toepassing op andere plekken in de stad. Zo is er bv. helemaal geen alternatieve fietsroute voor wie met de fiets door het benedenstuk van de Tiensestraat moet. Fietsers weten niet hoe ze wel moeten rijden, en krijgen daardoor boetes.
Marleen Demuynck, gemeenteraadslid
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter