Ook dit jaar namen de Leuvense studenten het tegen elkaar op in The Hunter Games, een spannend nachtspel met politie

23 Mei 2024

Ook dit jaar namen de Leuvense studenten het tegen elkaar op in The Hunter Games, een spannend nachtspel met politie

“Als stad juichen we dit soort verbindende activiteiten warm toe en hopen we dat ook deze editie bijdraagt aan een goede verstandhouding tussen de politie en onze studenten.” - Thomas Van Oppens

Op woensdag 15 mei 2024 vond de tweede editie van The Hunter Games plaats. Na het succes van vorig jaar zag de organisatie het echter groter: meer deelnemers, een groter terrein én de domeinwachters kwamen mee zoeken.

In mei 2023 werden de allereerste The Hunter Games georganiseerd in Leuven. Dit was een unieke samenwerking tussen de studenten en de politie van Leuven waarbij er toenadering gezocht werd naar elkaar door samen een onvergetelijk en spannend spel te spelen. The Hunter Games kunnen gezien worden als het studentenkampioenschap verstoppertje met bijkomende spelelementen, waarbij de studenten zich verstoppen en de politie hen komt zoeken. Tijdens het spel kunnen de spelers opdrachten uitvoeren en Lo-coins (houten munten) verdienen. De studentenkring die ofwel als laatste overblijft ofwel, wanneer de tijdslimiet bereikt wordt, met het meeste munten ongezien in een afgebakende zone kan geraken wint het spel. Vorig jaar won studentenkring Merkator toen Lukas Van Gorp als enige in de extractiezone wist te sluipen.

“We wilden graag samen met de studenten iets leuks organiseren om de functie van studenteninspecteur bekender te maken bij de doelgroep en om de politie en studenten dichter bij elkaar te brengen”, licht studenteninspecteur Gil Vanommeslaeghe toe. “We hebben enorm veel positieve reacties gehad en zowel de studenten als mijn collega’s vonden het een fantastische avond, dus ik denk dat we zeker in die opzet geslaagd zijn. We hebben dan ook niet lang moeten twijfelen of er een tweede editie zou komen.”

Deze tweede editie vond plaats op 15 mei 2024 en de organisatie was zeer enthousiast en ambitieus. “Vorig jaar was spectaculair, maar dit jaar zagen we het groter”, vertelt Lisa Jiroflée, mandataris stad bij LOKO. “We speelden dit jaar met zo’n 150 deelnemers, die een dertigtal kringen vertegenwoordigden in teams van vijf. Vorig jaar waren dit een 100-tal studenten. We hebben dit jaar ook ingezet op inclusie van buitenlandse studenten en de communicatie ook op hen aangepast. We vonden het belangrijk dat deze groep ook kon meegenieten van The Hunter Games.” Behalve meer deelnemers werd er ook op een groter deel van het provinciedomein gespeeld en hadden de studenten dus meer verstopplaatsen.

“Meer deelnemers en een groter terrein maakten het zeker moeilijker om de studenten te vinden. Daarom hebben we dit jaar een unieke samenwerking op poten gezet en vormden we teams bestaande uit politie en domeinwachters”, vertelt gedeputeerde Ann Schevenels enthousiast. “Onze domeinwachters zijn bijzondere veldwachters die een oogje in het zeil houden in het provinciedomein. Het is fijn dat we op deze manier hun functie ook in de verf kunnen zetten. Daarnaast vormde hun uitstekende terreinkennis een grote uitdaging voor de spelers.”

Het spel ging door van 22:30u tot 02:00u. Gedeputeerde voor provinciedomein en recreatie Ann Schevenels (Open-VLD) en schepen van studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen) gaven het startsein: “Ik ging vorig jaar maar een kwartiertje blijven en ben uiteindelijk tot na de prijsuitreiking gebleven, zo spannend was het. Als stad juichen we dit soort verbindende activiteiten warm toe en hopen we dat ook deze editie bijdraagt aan een goede verstandhouding tussen de politie en onze studenten”, besluit schepen van studentenzaken Thomas Van Oppens.