Groen! wil meer bushokjes op de Vesten

09 Juli 2011

Vandaag, zaterdag 9 juli, voerde Groen! een korte actie om aandacht te vragen voor de afwezigheid van bushokjes aan heel wat bushaltes langs de Vesten. Toon Toelen (provincieraadslid): "Onlangs heb ik nog eens de hele route van Vesten afgefietst, en de balans is toch niet zo positief. Aan de buitenring zijn er op heel wat plaatsen bushokjes, maar niet overal, bv. niet aan de Tiensepoort of aan het Provinciehuis, haltes die er al twee jaar zijn. Aan de binnenring zijn er zo goed als geen bushokjes." Een overzicht van alle haltes is te vinden

in dit fotoalbum. De keuze voor de groene actie aan het Provinciehuis is symbolisch, op heel wat andere plaatsen is er minstens zoveel nood aan goede accommodatie waar busgebruikers kunnen schuilen.

Toon Toelen: "Op heel wat plaatsen, zoals aan het Provinciehuis, heeft men al wel infoborden geplaatst die aangeven wanneer de bus zal komen. Prima, maar het plaatsen van bushokjes zou zeker evenzeer nuttig zijn. Het komt aan het stadsbestuur toe om bushokjes aan te vragen bij De Lijn. Er is een heel gamma aan hokjes beschikbaar, zoals ook een speciale smalle versie (type D) voor die locaties waar er weinig plaats is. De lokale overheid betaalt 25% van de kostprijs, het Vlaams Gewest betaalt de rest."

Alle informatie over halteaccommodatie van De Lijn is te vinden op deze pagina.

Toon Toelen: "De volgende jaren zullen de Vesten nog meer dan nu gebruikt worden voor busverkeer. We hopen ook dat nog meer mensen van die bussen gebruik zullen maken. Als er goede voorzieningen zijn voor busgebruikers, dan zal het zeker mogelijk zijn meer mensen te overtuigen. We roepen het stadsbestuur op om een planning te maken voor het voorzien van meer bushokjes op dit traject."

Toon Toelen, provincieraadslid