Fietsenstalling Foch 24/7

01 Februari 2012

Jong Groen Leuven voerde maandagavond actie aan de gemeenteraad, en dat naar aanleiding van de bespreking van de gunningswijze en de voorwaarden voor de fietsenstalling onder het Fochplein. Het stadsbestuur stelt volgende openingsuren voor: ? zondag tot woensdag 08.00 ? 00.00 uur ? donderdag tot zaterdag 08.00 ? 03.00 uur Wie het Leuvense uitgaansleven kent, weet dat cafés en restaurants om middernacht nog goed vol zitten. Ook van donderdag tot zaterdag is 3 uur te vroeg. Kiezen voor de fiets, is kiezen voor flexibiliteit en vrijheid. Behalve in Leuven, want wie te laat is, kan te voet naar huis én betaalt om de fiets terug op te halen.Leuven Feeststad?

Leuven Fietsstad? Wil Leuven zich profileren als fietsstad? Dan moet het bestuur een fietsbeleid uitwerken dat fietsen stimuleert en het voor fietsers zo eenvoudig mogelijk maakt. Met een fietsenstalling die veilig, gratis en 24/24 toegankelijk is.

Leuven Innovatieve Stad? Permanente bewaking te duur? Jong Groen stelt een systeem met toegangscontrole voor. De stalling moet sowieso fietsen registreren. Koppel deze registratie aan de elektronische identiteitskaart, die kan dan als sleutel dienen. Een beetje creativiteit kan zorgen voor een fietsenstalling die voor iedereen op elk moment bruikbaar is.