Vier uur gratis parkeren in parking Vaartkom tijdens soldenmaand juli

20 Juni 2023

Vier uur gratis parkeren in parking Vaartkom tijdens soldenmaand juli

​"Vanuit parking Vaartkom wandel je op tien minuten naar de historische binnenstad. Je kan ook een gratis pendelbus naar het centrum en terug nemen." - David Dessers

De komende maanden wordt het weer gezellig druk in Leuven. Leuven is vlot bereikbaar met de fiets en openbaar vervoer. Kom je met de wagen? Dan kan je tijdens de hele maand juli elke dag vier uur gratis parkeren in parking Vaartkom. Van maandag tot en met zaterdag en op koopzondag 2 juli brengt een pendelbus je gratis naar het centrum en terug.

De Leuvense zomer van 2023 staat al begeerlijk te blinken. Met de soldenperiode, Het Groot Verlof en tal van zomerevents wordt vooral de maand juli een publiekstrekker.

Gratis 4 uur parkeren, elke dag in juli

​"In soldenmaand juli heten we shoppers, eventbezoekers en dagjesmensen extra welkom in de stad", zegt schepen van handel Johan Geleyns. "Kom je met de wagen, dan kan je in juli elke dag vier uur gratis parkeren in parking Vaartkom. Normaal geldt die regeling enkel op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen, maar in juli zal je elke dag van die voorwaarden kunnen profiteren. Na deze vier uur betaal je maximaal een dagprijs van 6 uur. Zo willen we de Vaartkomparking nog beter vertrouwd maken als een uitvalpunt richting het winkelcentrum en de historische binnenstad."

Gratis pendelbus in juli, van maandag tot zaterdag en 2 juli

​"Vanuit parking Vaartkom wandel je op tien minuten naar de historische binnenstad: via het Sluispark, de Sint-Geertruiabdij en de autoluwe Mechelsestraat. Je kan ook een gratis pendelbus naar het centrum en terug nemen", zegt schepen van mobiliteit David Dessers. "Die bus rijdt in juli elk kwartier van maandag tot en met zaterdag en op de koopzondag 2 juli. De uren check je best even op voorhand. En natuurlijk blijft Leuven ook op drukke feest- en soldendagen vlot bereikbaar te voet, met de fiets en via het uitgebreide aanbod aan bussen en treinen."