Tegen volgende zomer ook groenslingers in Leuven?

02 Oktober 2016

Een groene slinger boven de straat, van het ene huis naar het andere. Het is een slimme manier om de stad weer een stukje groener te maken. Groen wil dat het ook in Leuven mogelijk wordt. In Antwerpen kan het al een tijdje, en in Gent gaat men ook aan de slag met . Het is een eenvoudig idee. Je laat een klimplant groeien tegen je gevel, en via een kabel naar het huis aan de overkant groeit die verder over de straat. Op de plaatsen waar het kan in Antwerpen ondersteunt het districtsbestuur het project financieel en logistiek. Er zijn

de groenslingerenkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet het steeds mogelijk zijn voor de brandweer om goed door de straat te kunnen. Je moet ook een akkoord hebben met je overbuur. Men bekijkt elke aanvraag apart en keurt die zo mogelijk goed.

Fatiha Dahmani (gemeenteraadslid): "Een groenslinger is een geweldig aantrekkelijke manier om onze stad verder groen te kleuren. In juli brachten we met onze Groenafdeling nog een bezoek aan Antwerpen, en daar zagen we hoe die groenslingers de belevingskwaliteit van een straat echt kunnen veranderen. In heel veel Leuvense straten is er nu nog maar erg weinig groen te zien, en dat willen we veranderen. We stellen dan ook voor dat het stadsbestuur op korte termijn een concreet model uitwerkt waardoor er ook in de Leuvense straten die daarvoor geschikt zijn groenslingers kunnen komen. En hopelijk kunnen we dan tegen volgende zomer al de eerste resultaten zien."

Fatiha Dahmani, gemeenteraadslid

 

 

Foto: 'Mijn groen idee'