Startmoment Queer Leuven op 11 oktober

04 Oktober 2021

Startmoment Queer Leuven op 11 oktober

"Het is de bedoeling dat Leuvenaars de komende maanden zelf aangeven wat de belangrijkste actiepunten moeten zijn van het Leuvens regenboogbeleid." - Lies Corneillie

Op maandag 11 oktober, Coming Out Day, geeft stad Leuven de aftrap voor Queer Leuven, het platform dat het regenboogbeleid van Leuven de komende jaren mee zal vormgeven. Dat doet de stad met een interactieve inspiratieavond in de Bib Leuven Tweebronnen. Na afloop kunnen geïnteresseerden zich kandidaat stellen om deel uit te maken van Queer Leuven of iemand anders hiervoor nomineren.

"Leuven is een inclusieve stad waar je jezelf mag zijn, je eigen keuzes mag maken en mag houden van wie je wil, want liefde is liefde. Dat vinden we heel belangrijk en daar zullen we op blijven toezien", vertelt schepen van gelijke kansen Lies Corneillie. "Een gedragen regenboogbeleid schrijf je niet vanachter een bureau, dat maak je samen door te luisteren en in dialoog te gaan. Daarom richten we de komende maanden het platform Queer Leuven op. We geven de aftrap met een laagdrempelige inspiratieavond op 11 oktober waarop iedereen van harte welkom is", licht Corneillie het initiatief toe. "Het is de bedoeling dat Leuvenaars de komende maanden zelf aangeven wat de belangrijkste actiepunten moeten zijn van het Leuvens regenboogbeleid: wat is er precies nodig, waar kunnen we als stad ondersteunen en waar moeten we een voortrekkersrol opnemen?"

Interactieve inspiratieavond

Met een inspiratieavond op 11 oktober om 20 uur in de foyer van de Bib Leuven Tweebronnen (Rijschoolstraat 4, Leuven) geeft de stad de aftrap voor Queer Leuven. Die avond gaat een diverse groep van panelleden, namelijk Bas Moeyaert, Diego Rodriguez, Freddie Verkammen, Jamine De Wandel en Leen Francen, in gesprek met elkaar en met het publiek. Wat betekent queer zijn voor hen? En welke ideeën hebben zij voor Queer Leuven? Journalist Filip Tielens leidt de avond in goede banen. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via deze link.

Deel uitmaken van Queer Leuven

Op de inspiratieavond zal ook een oproep gelanceerd worden om je kandidaat te stellen voor het platform. In dat platform zullen geëngageerde Leuvenaars de komende maanden onder begeleiding van een externe organisatie samen nadenken over een aantal speerpunten van het lokale regenboogbeleid. Je kan je na deze avond kandidaat stellen voor het platform of iemand anders nomineren hiervoor.

De stad heeft ook al jaren een goede samenwerking met het regenbooghuis UniQue. Met dit initiatief wil de stad echter ook individuele Leuvenaars bereiken die niet vertegenwoordigd worden in een organisatie, maar die toch hun stem willen laten horen.