Stadsmedewerkers nemen steeds vaker de fiets

01 Februari 2023

Stadsmedewerkers nemen steeds vaker de fiets

"Op 7 jaar tijd hebben we het aantal elektrische fietsen verviervoudigd." - Thomas Van Oppens

Medewerkers van de stad Leuven gebruiken steeds vaker de fiets om hun taken uit te voeren. Daarom investeerde de stad in 51 extra elektrische fietsen. Dat brengt het totaal aantal dienstfietsen op 150, waarvan 116 elektrisch. 

"Steeds meer medewerkers kiezen voor de fiets om hun taken uit te voeren, om naar een vergadering ergens in de stad te gaan of om iets op te pikken bij de technische dienst bijvoorbeeld. De fietsen waren de laatste maanden bijna voortdurend in gebruik en we kregen vanuit verschillende diensten de vraag om meer fietsen ter beschikking te stellen. Daarop hebben we besloten om het aantal dienstfietsen gevoelig uit te breiden. Vooral de elektrische fietsen zijn populair. Op 7 jaar tijd hebben we het aantal elektrische fietsen verviervoudigd", licht schepen van personeel en aankoopbeleid Thomas Van Oppens toe. Daarnaast telt de stad een dertigtal gewone fietsen. De fietsen staan verdeeld over de verschillende vestigingen, zoals het stadskantoor, de dienst stadsreiniging en de buurtcentra. 

De stad blijft zo werk maken van de verduurzaming van de dienstverplaatsingen. "We willen als stad niet alleen het goede voorbeeld geven en maximaal voor duurzame vervoersmiddelen kiezen. We zijn er ook van overtuigd dat dit de gezondheid en het welbevinden van ons personeel ten goede komt. We hopen natuurlijk dat het onze medewerkers ook aanzet om zowel tijdens als buiten de werkuren vaker voor de fiets te kiezen", besluit Van Oppens.