Stadskantoor gaat over tot dagschoonmaak, na voorstel van Groen

01 Februari 2012

Net als in veel andere gebouwen wordt in het Leuvense stadskantoor nu grotendeels gepoetst na de werkuren. Dat wil zeggen dat de mensen van de schoonmaakfirma erg laat nog aan de slag zijn. Vorig jaar werd in dat verband actie gevoerd door de vakbonden van het schoonmaakpersoneel. Met de actie wilde men bereiken dat zoveel mogelijk zou worden overgegaan tot dagschoonmaak. Groen steunde die actie, en stelde voor dat men ook in Leuven zou overgaan tot dagschoonmaak. Na enige aarzeling werd onze vraag onderzocht door het AGSL, dat onder meer de gebouwen van het stadskantoor beheert. Er werd een lijst gemaakt van afzonderlijke schoonmaaktaken. Na overleg met de schoonmaakfirma werd een voorstel uitgewerkt waardoor het grootste deel van de schoonmaak overdag zal kunnen gebeuren.

Gisteren werd op de raad van bestuur van het AGSL dan ook formeel beslist om over te gaan tot dagschoonmaak. Er wordt gestart met een proefperiode van zes maanden.

We zijn zeer blij met dit resultaat, en danken het stadsbestuur voor hun steun aan ons voorstel. We hopen vooral dat de mensen die als schoonmaker of schoonmaakster werken hierdoor onder betere voorwaarden kunnen werken. We hopen ook dat zoveel mogelijk overheden en bedrijven dit voorbeeld zullen volgen.

Jan Mertens, lid raad van bestuur AGSL voor Groen