Stadscongres 2017

01 Februari 2017

Op zaterdag 4 maart organiseren we ons jaarlijkse open stadscongres. Dit jaar is het thema: een stad voor alle generaties. Hoe kunnen we een stad aantrekkelijk en leefbaar houden voor kinderen en jongeren, voor diverse gezinnen, en voor ouderen? Daar gaan we dieper op in. Het belooft een bijzonder boeiende namiddag te worden. Als inleider hebben we niemand minder dan de Vlaamse bouwmeester

Leo Van Broeck kunnen overtuigen om naar ons congres te komen.

Na zijn presentatie gaan we in drie groepen met jullie in discussie. Er is telkens een spreker die een voorzet zal geven (Mieke Vogels, Pascal Debruyne en Lies Corneillie) en daarna is het aan jullie om aanbevelingen uit te werken. Bij het einde van de namiddag hebben we onze jaarlijkse 'staat van de stad', een woordje namens de raadsleden en dit jaar een slotspeech door parlementslid An Moerenhout. Nadien nodigen we jullie uit voor een hapje en een drankje op onze receptie.

Nieuw dit jaar is het jongerenparlement. Heb je tieners in huis? Breng hen zeker mee! We kunnen enkel weten hoe we van Leuven een stad van alle generaties kunnen maken als we de meningen van alle generaties kennen.

We beginnen om 13.30 uur, en het congres vindt plaats in CBE Open School, in de Parkstraat 146.