Stad Leuven lanceert Leuven Info, het centrale aanspreekpunt voor alle vragen aan de stad

27 November 2023

Stad Leuven lanceert Leuven Info, het centrale aanspreekpunt voor alle vragen aan de stad

"Een centraal aanspreekpunt brengt niet alleen voordelen voor onze inwoners met zich mee, maar ook voor ons personeel. Op een innovatieve manier vereenvoudigen we zo de werkprocessen waardoor het stadspersoneel meer ruimte heeft voor kwalitatieve interacties en oplossingen op maat.” - Thomas Van Oppens

Met één gloednieuw telefoonnummer en één mailadres centraliseert stad Leuven vanaf vandaag alle vragen van Leuvenaars. Bij Leuven Info kan iedereen terecht met diverse vragen, variërend van praktische tot persoonlijke kwesties. Of het nu gaat om een afspraak in het stadskantoor, een premie-aanvraag voor je organisatie of een aangifte van overlijden, de medewerkers van Leuven Info staan klaar om te luisteren en verder te helpen.

“Dagelijks krijgen we allerlei vragen van Leuvenaars, bedrijven, verenigingen... Met Leuven Info richten we een eenduidig en laagdrempelig aanspreekpunt op van waaruit we de inwoners verder helpen, in plaats van verschillende contactpunten binnen de stadsorganisatie”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. "Zo willen we iedereen op een zorgzame en menselijke manier blijven ondersteunen en een nog betere dienstverlening op maat realiseren. Met Leuven Info zijn we er meer dan ooit voor alle Leuvenaars.”

"De weg naar een betere dienstverlening is enkel mogelijk dankzij ons hardwerkende personeel", voegt schepen van personeel en organisatie Thomas Van Oppens, toe. "Een centraal aanspreekpunt brengt niet alleen voordelen voor onze inwoners met zich mee, maar ook voor ons personeel. Het zorgt voor een gestroomlijnde communicatie en coördinatie, waardoor stadsmedewerkers efficiënter kunnen werken en effectiever kunnen inspelen op de behoeften van onze inwoners. Op een innovatieve manier vereenvoudigen we zo de werkprocessen waardoor het stadspersoneel meer ruimte heeft voor kwalitatieve interacties en oplossingen op maat.”

Leuven Info biedt een warm onthaal, waarbij medewerkers persoonlijk op zoek gaan naar de vraag achter de vraag. Voor inwoners, verenigingen en ondernemingen maakt Leuven Info het eenvoudiger om de juiste informatie rechtstreeks te ontvangen. Bij complexe of specifieke vragen verbindt Leuven Info door met de juiste expert.

Bovendien draagt Leuven Info bij aan een efficiëntere werking van stadsdiensten door het verminderen van eerstelijnsvragen voor de diensten. Ook ontstaat er zo een duidelijker beeld van mogelijke problemen, waardoor de stad sneller kan ingrijpen.

Onder het motto 'Altijd Juist Verbonden' communiceert de stad het nieuwe telefoonnummer en e-mailadres van Leuven Info via de stadskanalen zoals het stadsmagazine LVN, website, sociale media en creatieve affiches en belettering op stadsvoertuigen.

Leuven Info is elke werkdag van 9 tot 17 uur telefonisch bereikbaar via ​ 016 27 27 27 en permanent via e-mail op [email protected] of via leuven.be. Wie al in contact is met een specifieke dienst of dossierbehandelaar kan uiteraard nog altijd terecht bij de huidige contactpersoon.