Stad Leuven en YOUCAmbassadeur Maité uit Leuven samen op zoek naar 500 jobs

06 September 2023

Stad Leuven en YOUCAmbassadeur Maité uit Leuven samen op zoek naar 500 jobs

"Wij zijn trots op de 500 geëngageerde leerlingen uit Leuvense scholen die op 19 oktober de handen uit de mouwen zullen steken. Zelf ben ik ook op zoek naar een jongere die voor één dag in mijn schoenen wil staan als schepen." - Lies Corneillie

Op donderdag 19 oktober is het voor de 15e keer YOUCA Action Day (de vroegere Zuiddag). Op die dag engageren meer dan 15.000 scholieren in Vlaanderen en Brussel zich om tijdens de schooluren te werken voor een bedrijf, organisatie, overheid of particuliere ondernemer. Hun loon, 60 euro, gaat naar het jongerenproject 'Champions of Change' van campagnepartner Plan International in de regio Thiès in Senegal. Stad Leuven en Leuvens YOUCAmbassadeur Maité Lefever (17) roepen werkgevers op om deel te nemen en een geëngageerde jongere voor één dag tewerk te stellen. Ze krijgen een dag jong potentieel over de vloer en geven zo mee uiting aan hun manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

"Wij zijn trots op de 500 geëngageerde leerlingen uit Leuvense scholen die op 19 oktober de handen uit de mouwen zullen steken. Om hen aan een job te helpen, heeft de stad alvast zelf 50 vacatures op de jobbank van YOUCA geplaatst. Jongeren kunnen bijvoorbeeld een dag komen werken bij de dienst groenbeheer, aan het loket in het stadskantoor of in de buurtcentra. We rekenen op de Leuvense bedrijven en handelaars om ook massaal vacatures te registreren. Zelf ben ik ook op zoek naar een jongere die voor één dag in mijn schoenen wil staan als schepen", vertelt schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie.

De YOUCA-jongeren strijden dit jaar voor genderrechtvaardigheid. De opbrengst van de YOUCA Action Day gaat in de eerste plaats naar het 'Champions of Change' project van Plan International in Thiès in Senegal. De jongeren daar zoeken manieren om positieve mannelijkheid en genderrechtvaardigheid te realiseren in hun regio. Via gemengde voetbaltoernooien brengen ze die oplossingen tot bij hun gemeenschappen en beleidsmakers. Daarnaast steunt YOUCA met de opbrengst van de YOUCA Action Day onder het motto #nietjouwstereotype wereldwijd projecten die werken rond gender en sport.

"Als ambassadeur motiveer ik jongeren om mee te doen aan de YOUCA Action Day. Zo werken we samen aan een rechtvaardige samenleving en bestrijden we seksueel geweld", vertelt YOUCAmbassadeur Maité Lefever.

"Het is fantastisch om een stad als Leuven zo geëngageerd te zien. Met #nietjouwstereotype hebben we impact op de levens van jongeren wereldwijd. Duizenden jongeren zijn op dit moment op zoek naar hun droomjob-voor-één-dag. Elke werkgever is welkom om hen een interessante ervaring te bieden en zo mee te strijden voor genderrechtvaardigheid!", besluit Koerian Verbesselt van YOUCA.

Praktisch

Werkgevers kunnen hun vacatures posten in de YOUCA Jobbank via jobbank.youca.be. Jongeren kunnen daar de komende weken solliciteren voor hun favoriete job.