Nieuwe uitbater voor Café van de Velde

05 Juli 2023

Nieuwe uitbater voor Café van de Velde

"Uit de drie kandidaturen kwam dit trio als meest geschikte kandidaat uit de bus. De ambitie om vanuit de werking van het café toekomstgericht mee te bouwen aan het geheel van de locatie, overtuigde de jury." - Lies Corneillie

Café van de Velde op de site Tweebronnen krijgt een nieuwe uitbater. Na een intensief traject kent de stad een concessie toe aan Zjef Cockelare, Stephanie Carels en Michaël Cloet. Hun visie en plannen overtuigden en sluiten sterk aan bij de toekomst die de stad ziet voor Tweebronnen. Binnenkort kunnen bezoekers dus terug genieten van een hapje en een drankje op het Tweebronnenplein.

"Tweebronnen is een toplocatie met een doorloop van zo’n 450.000 mensen per jaar en heel wat activiteiten", legt schepen van cultuur Bert Cornillie uit. "We zochten dan ook voor Café van de Velde een enthousiaste uitbater met een sterk plan, die ook met de Bib en het Stadsarchief wil samenwerken. Het trio van Zjef Cockelare, Stephanie Carels en Michaël Cloet kwam duidelijk als sterkste uit de bus."

De nieuwe uitbaters leggen een duidelijk en haalbaar plan voor. Het wordt een plaats waar mensen centraal staan en waar er verbinding is: sociaal, cultureel, over generaties en culturen heen. Uiteraard met een doordachte kaart en een inrichting afgestemd op de architectuur van het gebouw. Bovenal wordt het een heel laagdrempelige plek die aansluit op het socio-culturele gebeuren van de site.

"Uit de drie kandidaturen kwam dit trio als meest geschikte kandidaat uit de bus. De ambitie om vanuit de werking van het café toekomstgericht mee te bouwen aan het geheel van de locatie, overtuigde de jury", zegt Lies Corneillie, voorzitter van AG Stadsontwikkeling Leuven, dat in opdracht van de stad de selectieprocedure begeleidde.

De stad gelooft dat bezoekers zich weer snel zullen thuis voelen in Café van de Velde. De definitieve heropeningsdatum ligt nog niet vast, omdat er nog enkele aanpassingswerken zullen gebeuren, maar we spreken over korte termijn. Afspraak dus op het terras van Café van de Velde in de vroege najaarszon.