Nieuwe pendelbus voor parking Vaartkom vanaf 1 maart

06 Januari 2023

Nieuwe pendelbus voor parking Vaartkom vanaf 1 maart

"Multiobus is een betrouwbare partner én een pionier in elektrisch rijden. We hopen zo nog meer mensen warm te maken om hun auto te parkeren in parking Vaartkom." - David Dessers

Om parking Vaartkom verder te promoten als randparking neemt stad Leuven een nieuwe partner onder de arm voor de gratis pendelbus tussen de parking en het stadscentrum. Vanaf 1 maart zal Multiobus de pendeldienst op vrijdag, zaterdag en koopzondagen verzorgen. Door deze samenwerking wil de stad de kwaliteit en dienstverlening van de shuttle verder verbeteren en zo parking Vaartkom als randparking nog aantrekkelijker maken. De pendelbus tussen parking Wetenschapspark en het stadscentrum rijdt vanaf dit jaar niet meer.

"Eind 2019 startten we met een elektrische pendelbus tussen parking Vaartkom en het stadscentrum. Ondanks de coronacrisis die kort erna uitbrak, is de bus na drie jaar een succes. In 2022 maakten gemiddeld 160 bezoekers per dag er gebruik van. Op bepaalde dagen telden we tot 500 gebruikers", vertelt schepen van mobiliteit David Dessers. "De stad doet voor deze service een beroep op een externe aanbieder. Op 28 februari loopt het contract met de huidige aanbieder af en vanaf 1 maart gaan we in zee met Multiobus. De afgelopen periode was de dienstverlening niet altijd naar behoren. Daar komt vanaf maart dus verandering in. Met deze nieuwe aanbieder zijn we zeker dat de dienstverlening kwalitatief zal zijn. Multiobus is een betrouwbare partner én een pionier in elektrisch rijden. We hopen zo nog meer mensen warm te maken om hun auto te parkeren in parking Vaartkom." 

Dienstregeling

​De pendelbus tussen parking Vaartkom en het stadscentrum is gratis en rijdt op vrijdag tussen 9 en 18 uur, zaterdag tussen 10 en 19 uur en op koopzondagen tussen 14 en 19 uur. Ook tijdens enkele evenementen zoals de Beleuvenissen rijdt de bus. Hij rijdt elk kwartier en heeft haltes aan parking Vaartkom, op het Rector De Somerplein en aan de Jan Stasstraat.

Parkeren in parking Vaartkom is het eerste uur gratis. Nadien betaal je 2 euro per uur, met een maximum van 6 euro per dag. Op vrijdag, zaterdag en koopzondagen zijn de eerste 4 uur gratis. "Kortom, parkeren in randparking Vaartkom is makkelijk en goedkoop. In slechts 5 minuten sta je met de shuttle in het centrum", aldus Dessers.

Pendelbus randparking Wetenschapspark

Op het terrein van randparking Wetenschapspark starten er binnenkort nieuwe werven op. Hierdoor zal het geruime tijd niet mogelijk zijn om op de huidige site te parkeren. Daarom besliste het stadsbestuur om de pendelbus tussen parking Wetenschapspark en het stadscentrum niet langer in te leggen.