Mundo Moves Wereldfeest sluit stadsfestival feestelijk af op zaterdag 13 mei

10 Mei 2023

Mundo Moves Wereldfeest sluit stadsfestival feestelijk af op zaterdag 13 mei

"De organisator geeft zelf het goede voorbeeld op het vlak van duurzaamheid en biedt de bezoekers de mogelijkheden om zich óók te engageren voor een solidaire en rechtvaardige wereld. Hopelijk voelen heel wat bezoekers van het Mundo Moves Wereldfeest zich aangesproken." - Lies Corneillie

Woensdag 10 mei 2023 – Over drie dagen is het zover: op zaterdag 13 mei van 12.30 tot 24 uur vindt het Mundo Moves Wereldfeest plaats op het Blauwputplein en aan Hal 5 in Kessel-Lo. Het wordt het slotstuk van het stadsfestival Mundo Moves dat startte op 14 april en waarin internationale solidariteit en rechtvaardigheid voorop staan.

Coördinator Dries Demuynck: "Op een andere locatie dan gewoonlijk organiseren we opnieuw het gratis en gezinsvriendelijk Mundo Moves Wereldfeest. Het is de tweede editie binnen Mundo Moves en al de 34ste sinds het ontstaan in 1988. Kom kennismaken met meer dan 20 organisaties die zich in en vanuit onze stad dagelijks inzetten voor meer solidariteit en rechtvaardigheid wereldwijd, neem deel aan open workshops, woon tal van liveoptredens en voorstellingen bij van heel diverse genres, en geniet van vegetarische gerechten en (h)eerlijke drankjes."
Check het heel gevarieerde programma op https://mundomoves.be/wereldfeest-2023/. Naar goede gewoonte zullen ter plaatse nog verrassingen te beleven zijn.
"Wees welkom en verspreid de uitnodiging gerust verder! Voor wie niks wil missen, is de boodschap om er bij te zijn vanaf 12.30 uur", aldus Demuynck.

 

Mondiaal denken, lokaal doen!

"Met steun van de stad Leuven wil het Mundo Moves Wereldfeest niet louter een feest zijn, maar ook voor een positieve mondiale impact zorgen. De slogan 'Mondiaal denken, lokaal doen!' gaat al even mee maar is nog altijd actueel. De organisator geeft zelf het goede voorbeeld op het vlak van duurzaamheid en biedt de bezoekers de mogelijkheden om zich óók te engageren voor een solidaire en rechtvaardige wereld. Hopelijk voelen heel wat bezoekers van het Mundo Moves Wereldfeest zich aangesproken", aldus schepen van mondiaal beleid Lies Corneillie.

 

Laatste dagen van Mundo Moves

"Het Mundo Moves Wereldfeest vormt het sluitstuk van het stadsfestival voor mondiale solidariteit Mundo Moves. De voorbije weken hebben we samen met een veertigtal lokale partners internationale solidariteit en rechtvaardigheid op de kaart gezet. Er liggen al een heleboel geslaagde activiteiten met duizenden deelnemers achter ons maar we hebben er nog enkele voor de boeg voordat het Mundo Moves Wereldfeest het festival zal afsluiten", rondt projectdeskundige van Mundia Johan Vandenbossche af.