23 Mei 2024

19.45u -
21.45u

Menselijke kracht in de politiek

Etalage , Brusselsestraat 66, 3000 Leuven

Ik doe mee!
Menselijke kracht in de politiek

Eva Platteau zetelde tot voor kort in de Kamer voor Groen en staat op plaats 2 voor de Vlaamse verkiezingen van 9 juni.

Op 23 mei 2024 om 19.45 uur gaat ze in de Etalage in gesprek met auteur Eric Lancksweerdt (UHasselt) over zijn boek 'Menselijke kracht in de politiek'. Politiek is conflict. Maar politiek is ook samenwerking en luisteren naar elkaar. Of dat zou het moeten zijn. De samenleving heeft veel te winnen bij een politieke wereld gericht op verdieping en zingeving. 

Ook Magda Aelvoet, minister van staat, en Johan Danen schuiven mee aan tafel. Magda Aelvoet blikt terug op momenten in haar carrière waarbij menselijke relaties en verbinding van onschatbare waarde waren om tot politieke akkoorden te komen. Johan Danen was jarenlang Vlaams parlementslid en duwt nu de lijst van de opvolgers voor het Europees parlement.

Eric Lancksweerdt was hoofddocent aan de universiteiten van Hasselt en Gent en gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen. Hij schreef een doctoraat over burgerparticipatie. Zijn onderzoek spitst zich daarop toe, evenals op democratische vernieuwing, ethiek, onderhandelen en bemiddelen. 

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.