05 Mei 2018

15.00u -
18.00u

Leuven kleurt groen

STUK , Naamsestraat 96, 3000 Leuven

Op zaterdag 5 mei is iedereen welkom in het auditorium van het STUK voor onze kick-off "Leuven kleurt groen", een wervelende namiddag met inspirerende sprekers, info over de groene plannen voor Leuven, live muziek van de bovenste plank en ook ruimte voor ontmoeting. De deuren gaan open om 14.30u. We starten om 15u en eindigen met een drink op de binnenplaats vanaf 17.30u. De hele namiddag loont meer dan de moeite, maar je mag net zo goed even de sfeer komen opsnuiven. Je komt die middag ook te weten hoe jij je steen kan bijdragen aan de groene campagne voor 14 oktober.

Want Leuven kleurt groen. En Groen kleurt Leuven!

Onze gasten (programma in opbouw):

Lot van Hooijdonk | is wethouder in Utrecht, verantwoordelijk voor mobiliteit. Wie ooit in Utrecht gefietst heeft, weet wat dat betekent: comfortabele fietsroutes, brede fietspaden, fietssnelwegen en een megafietsenparking aan het station... Lot werd verkozen tot beste jonge bestuurder van Nederland.

Meyrem Almaci | is nationaal voorzitter van Groen en bracht net haar boek 'Respect is de nieuwe punk' uit. In tijden waarin steekvlampolitiek, twitteroorlogjes en polarisering soms de bovenhand halen, breekt Meyrem een lans voor eerlijke politiek, die verbindt in plaats van mensen tegen elkaar opzet.

Eric Corijn | is professor emeritus sociale en culturele geografie aan de VUB en expert in stedelijkheid. Hij werd politiek actief in de jaren 60 en maakte het studentenprotest aan de universiteit van Gent mee van op de eerste rij. Eric spreekt exact vijftig jaar na mei 68 over de betekenis ervan, ook voor de wereld vandaag.

Elke Decruynaere | is schepen van onderwijs in Gent, na Leuven de meest progressieve stad van Vlaanderen ;-) Sinds 2012 maakt Groen er deel uit van het stadsbestuur en dat kan je er aan zien. Op het vlak van mobiliteit, onderwijs, klimaat, voeding en landbouw werden er stevige wissels in het beleid gelegd.

Plus: Korte boodschappen van markante Leuvenaars die vinden dat Leuven best wat groener mag kleuren.

Presentatie: Koen Monserez
Koen doet het allemaal: acteren, regisseren, cabaret... en nu dus ook presenteren.

Andries Boone & Tuur Florizoone | Andries en Tuur zijn beide topmuzikanten en muzikale duizendpoten. Zij staan in voor de muzikale intermezzo's en zullen verschillende Leuvense muzikanten ontvangen en begeleiden. Kwaliteit verzekerd!

Stoomboot | De Nederlandstalige songs van Stoomboot, oftewel Niels Boutsen, zijn vaak te horen zijn op de radio. Hij won in 2011 de Nekka-wedstrijd en heeft inmiddels drie CD's op zijn naam. Deze stoomboot vaart blijkbaar op hernieuwbare energie...

Noémie Schellens | Deze gewezen stadssopraan hoeven we niet meer voor te stellen. Ze zingt aria's maar duikt net zo goed op als actrice in een clip van Milow. Ze ademt muziek én ademt Leuven.

Didi De Paris | Leuvense dichter/performer, beroemd en berucht van Kessaloniki tot Heverly Hills. Didi is vooral gekend van zijn live optredens, publiceerde recent nog 'Het journaal van de weemoed' en schrijft columns voor Deze Week.

Chantal Alvarez | Deze Portugees/Argentijnse zangeres woont in Leuven, is frontvrouw van Leuvense bands als Bugari Express en Cruda en brengt met haar warme stem de Portugese zon naar Leuven.