Heidi Vanheusden vervangt Sara Speelman in de Leuvense gemeenteraad

28 Maart 2023

Heidi Vanheusden vervangt Sara Speelman in de Leuvense gemeenteraad

“Als verpleegkunde voor mij een passie is, dan is politiek dat ook. Mij politiek engageren, betekent voor mij dat je optimistisch, weerbaar en strijdvaardig naar de toekomst kijkt. Ondanks alle miserie die je om je heen ziet, is het zo belangrijk om solidair te blijven.” zegt Vanheusden. 

Op de gemeenteraad van maart komt er een wissel in de fractie van Groen Leuven. Op 27 maart legde Heidi Vanheusden de eed af als gemeenteraadslid voor Groen. Zij zal Sara Speelman vervangen die om medische redenen haar mandaat neerlegt. Vanheusden was van 2012 tot 2018 OCMW-raadslid voor Groen en is momenteel deskundige in de RVB van Zorg Leuven. 

Fractieleider Frouke Wouters verwelkomt Vanheusden in de Groen-fractie: “We vinden het erg spijtig dat Sara haar mandaat neerlegt. Als jongste gemeenteraadslid was ze een sterke aanwinst in klimaat- en energiedebatten. Gelukkig kan Heidi Vanheusden meteen voor vervanging zorgen binnen de Groen-fractie, weliswaar met een ander profiel en andere accenten. Heidi heeft een uitgesproken sociaal profiel en engagement. ”

Hoewel de gemeenteraad zelf nieuw zal zijn voor Vanheusden, kan ze al rekenen op wel wat politieke ervaring. Zo was zij OCMW-raadslid van Groen Leuven van 2013 tot 2018 en was zij van 2019 tot 2020 lid van het bijzonder comité van de sociale dienst van het OCMW. Ook bij het zorgbedrijf Zorg Leuven was zij van bij de oprichting in 2016 lid van de raad van bestuur. Met deze expertise zal ze de Groen-fractie zeker versterken. 

Heidi Vanheusden werkt momenteel als adjunct-hoofdverpleegkundige in WZC Bethlehem in Herent. Zij is al haar hele professionele leven werkzaam in de zorgsector.