Enkele gebruikers getuigen:
- Aag (37): "Als inwoners van de Bierbeekstraat hebben wij de blauwe brug om onze kinderen naar school te brengen. De route naar de Sint-Norbertusschool loopt door de abdij. De school bouwde zelfs een nieuwe ingang naar de fietsenstalling om dat tracé te promoten. Nu moeten we met een kleuter van bijna vier en een zevenjarige op de fiets langs de Geldenaaksebaan. Dat is toch heel wat minder ideaal. Die straat is smal en onveilig, en de lucht is er ongezond. De helling naar de Tivolistraat is ook veel steiler, haast onmogelijk voor een kind om naar boven te rijden en gevaarlijk snel naar beneden."
- Yves (66), buurtbewoner: ""De verkeersluwe Tivolistraat is een belangrijke verbinding voor traag verkeer tussen de Parkwijk en de Spaanse Kroon. Zonder die brug raken we niet op een veilige manier tot bij de groenzone achter de abdij."
- Monique, jogster (50): "Ik gebruik ? net als vele andere joggers ? de Parkwegbrug meermaals per week om tussen de Sportoase en de Abdij van het Park in een verkeersluwe en gezonde buurt te kunnen sporten. In de winter zal ik de brug nog meer missen, omdat dit het enige verlichte stuk in het gebied is. Ik hoop op een tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers."
De brug wordt verder onder meer gebruikt door wandelaars die naar de abdij willen gaan, door mensen die hun groenten gaan halen in de hoevewinkel van De Wikke en door bezoekers van de begraafplaats. Voor al die gebruikers zou een tijdelijke oplossing toch echt mogelijk moeten zijn.
Enkele voorbeelden van bruggen als inspiratie voor een tussentijdse oplossing:
-
Tijdelijke hulpbrug bij aanleg van fietsbrug in Rotterdam:
-
Geniebrug in Weert (NL):
Toon Toelen, gemeenteraadslid
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter