Groen wil een stad voor alle generaties

06 Maart 2017

Op zaterdag 4 maart organiseerde Groen Leuven voor de vierde keer haar open stadscongres. Dit jaar was het thema: .een stad voor alle generaties

Het was de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck die een inspirerende en uitdagende inleiding gaf. Met veel bezieling sprak hij over de cruciale rol die steden zullen spelen als we de toekomst duurzaam en rechtvaardig willen houden.

Daarna waren er discussies in deelgroepen. In de eerste groep, over kinderen en jongeren, gaf Lies Corneillie de inleiding. In de tweede groep, over diverse gezinnen, gaf Pascal Debruyne de inleiding (presentatie). En in de derde groep, over ouderen, was het Mieke Vogels die de inleiding gaf (presentatie). Er was daarnaast nog een vierde groep, waar enkele kinderen en jongeren hun ideeën verzamelden voor de stad van de toekomst.

Tijdens het slotgedeelte werden eerst de aanbevelingen uit de deelgroepen gepresenteerd. Daarna stelde voorzitter Jan Mertens de actualiteitsmotie Staat van de Stad 2017 voor. Het stadscongres werd afgesloten door een begeesterende speech van raadslid David Dessers en Vlaams Parlementslid An Moerenhout.

Foto's van het stadscongres kun je hier vinden.

Als jij nog ideeën hebt voor een stad voor alle generaties, dan mag je die steeds doorgeven.

Dank aan de vele aanwezigen, en tot volgend jaar!

BIJLAGEN:
presentatie_pascal_debruyne.pdf