Groen blij dat fietspad Rennessingel aangepakt wordt, nu ook andere knelpunten aanpakken

21 September 2016

Groen is blij met de aankondiging van minister Weyts dat er een veiliger oplossing komt voor fietsers aan de Rennessingel. Hopelijk kiest men ook voor een goede oplossing. We vragen dat de minister ook snel initiatieven neemt om andere gevaarlijke punten op de Vesten aan te pakken en zullen hem daarover ondervragen in het parlement. Voorbije zondag was er nog een actie aan de aansluiting van de Rennessingel en de Brusselsesteenweg. Op die plaats vielen al twee dodelijke slachtoffers. De moeder van een van verongelukte personen plaatste samen met de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen een op de plaats waar het ongeluk gebeurde.

SAVE-bord

Gisteren raakte bekend dat minister Weyts heeft bevestigd dat er op korte termijn werken zullen worden uitgevoerd om het gevaarlijk punt aan te pakken (zie ook bericht in HNB vandaag).

Hilde Van Wichelen (gemeenteraadslid): "Het goede nieuws is dat de minister aankondigt dat er een oplossing zal komen. Op basis van wat we vandaag in de krant lezen, zijn we echter nog niet helemaal overtuigd dat wat men van plan zou zijn ook echt de beste oplossing is. We stellen voor dat het stadsbestuur zeker nog overlegt met de moeder van de verongelukte jongen en met de Fietsersbond over de gekozen opties alvorens een definitieve beslissing te nemen. Het zou jammer zijn dat ? nu er eindelijk beweging komt in het dossier ? we niet de meest optimale oplossing kiezen. Ik zal hierover ook een vraag stellen aan de bevoegde schepen, tijdens de gemeenteraad van aanstaande maandag."

Toon Toelen (gemeenteraadslid): "Wij roepen de minister nu op om ook snel structurele oplossingen aan te bieden voor andere heel gevaarlijke punten op de Vesten. We denken onder meer aan de Tervuurse-, Naamse- en Parkpoort. Eerder deden we vanuit Groen al voorstellen, zoals het instellen van een 'groene golf' (= alle fietsers en voetgangers krijgen tegelijk groen, de auto's moeten wachten). We zullen in dat verband op korte termijn in het Vlaams Parlement een vraag stellen aan minister Weyts."

Toon Toelen en Hilde Van Wichelen, gemeenteraadsleden