Randparking Wetenschapspark wordt nog aantrekkelijker dankzij gratis pendelbus

02 December 2021

Randparking Wetenschapspark wordt nog aantrekkelijker dankzij gratis pendelbus

"Dankzij de gratis pendelbussen wordt het voor bezoekers erg interessant om te kiezen voor een randparking." - David Dessers

Vanaf zaterdag 4 december start stad Leuven opnieuw met de gratis pendelbus vanaf parking Wetenschapspark Arenberg. Kerstshoppers en bezoekers aan Leuven kunnen makkelijk en gratis hun wagen parkeren op deze parking en de gratis pendelbus nemen naar het centrum. Dat betekent dat het winkelhart van Leuven vanaf december zowel vanuit parking Vaartkom als vanuit het Wetenschapspark met een gratis pendelbus bereikbaar is. Op die manier wil de stad het nog makkelijker maken om naar Leuven te komen en tegelijkertijd het zoekverkeer in de binnenstad terugdringen.

"Traditioneel is december de beste maand voor onze handel. Mensen doen hun kerstinkopen en zoeken de gezelligheid van de stad op. Zelfs in de huidige situatie is er in Leuven nog steeds veel te zien en te beleven. 'Oost west, Leuven best' zeg maar. Daarom rijdt er vanaf 4 december elke zaterdag en op de koopzondagen 5, 12 en 19 december een gratis pendelbus tussen parking Wetenschapspark Arenberg en het stadscentrum, en dit telkens tussen 10 en 19 uur. Elke tien minuten vertrekt er een rechtstreekse pendelbus. Je moet dus nooit lang wachten. Bovendien is parkeren er gratis. Dit komt bovenop het bestaande aanbod vanuit parking Vaartkom, waar je ook met een gratis shuttle naar het centrum kan. Zo houden de mensen wat extra geld over voor een gezellig momentje in een van onze mooie horecazaken", zegt schepen van handel Johan Geleyns.

"Dankzij de gratis pendelbussen wordt het voor bezoekers erg interessant om te kiezen voor een randparking." - David Dessers

"We willen het zoekverkeer in de binnenstad verminderen en zo Leuven nog aantrekkelijker maken voor bezoekers en bewoners. Een goede verbinding tussen de randparkings en het stadscentrum is daarvoor van groot belang. Daarom investeren we bovenop het bestaande aanbod van openbaar vervoer in gratis pendelbussen. Op die manier wordt het erg interessant voor bezoekers om te kiezen voor een randparking", licht David Dessers, schepen van mobiliteit, toe.

Parking Wetenschapspark Arenberg is gelegen in de Gaston Geenslaan 14 in Heverlee, naast de Koning Boudewijnlaan. De pendelbus zet bezoekers in het centrum van de stad af aan de halte Dirk Boutslaan.

Bovenop het bestaande aanbod

Deze extra pendelbus vanuit parking Wetenschapspark Arenberg is een aanvulling op het bestaande aanbod. Zo rijd je, als je betalend parkeert in parking Heilig Hart, parking Station, parking De Bond en parking Teken altijd gratis met De Lijn dankzij de P+Bus-formule.

Vanuit parking Vaartkom rijdt op vrijdag, zaterdag en koopzondagen een gratis elektrische pendelbus. Deze vertrekt elke vijftien minuten, op vrijdag tussen 9 en 18 uur, op zaterdag tussen 10 en 19 uur en koopzondagen tussen 14 en 19 uur. Op vrijdag, zaterdag en koopzondagen zijn de eerste 4 uur parkeren in parking Vaartkom bovendien gratis. De elektrische pendelbus vanuit parking Vaartkom heeft haltes op het Rector de Somerplein en in de Bondgenotenlaan, aan de Jan Stasstraat.

Meer informatie over de bereikbaarheid van Leuven vind je op www.zonaarleuven.be.