Goed bezig?

11 Oktober 2012

De campagne loopt op zijn laatste benen, de eindspurt is ingezet. Intense weken waren het. Geregeld vroeg men 'hoe het met de campagne gaat'. 'Geen idee', antwoordde ik meestal, 'het is mijn eerste keer,  ik kan niet vergelijken. 'Maar je bent hoor,' klonk het dan steevast.goed bezig

Goed bezig zijn, betekent dat veel affiches hangen, deur aan deur gaan, prikkelende acties bedenken? In de krant staan, op tv komen, geretweet worden, een goed filmpje op youtube? Of goed scoren in de peilingen en een voorakkoord op zak?

De campagne lijkt de aandacht af te leiden van wat ons echt bezighoudt. Voor mij is dat dat ik wil werken aan een solidaire en sociale samenleving , waar iedereen zichzelf kan zijn en tot zijn recht komt. Iedereen, ook in Leuven: tieners die rondhangen op straat, jonge mensen gezinnen die hier betaalbaar willen wonen, creatievelingen met ideeën voor Leuven, kinderen die opgroeien in een kansarmoede, asielzoekers op zoek naar opvang, Leuvenaars die slachtoffer zijn van discriminatie, studenten die te vaak de stempel van overlast krijgen ...

Onze stad heeft nood aan een bestuur dat geen kansen mist om de toekomst voor iedereen te verbeteren. Aan een beleid dat gaat voor creatieve oplossingen en verder kijkt dan de oplossingen uit het verleden. Aan een stadsbestuur dat met de Leuvenaars in dialoog gaat, omdat elke inwoner een expert is in leven in Leuven. Leuven heeft alles in huis om de stad van de toekomst te zijn. Een stad van alle Leuvenaars. Een stapje voor op andere steden.

Goed bezig? Absoluut. Wij zijn dag in, dag uit bezig met de toekomst van onze stad. Dus: zet ons aan het werk. Op 14 oktober kan je ervoor zorgen dat onze ideeën niet meer klinken als oppositiestem, maar als stem in het beleid. Stem Groen en ondersteun een progressief beleid. Het is tijd voor Groen. 

 

Lies Corneillie, 3de plaats