04 Mei 2023

20.00u -
23.00u

Is Leuven klaar voor de energietransitie?

Partijsecretariaat , Brusselsestraat 66, 3000 Leuven

Ik doe mee!
Is Leuven klaar voor de energietransitie?

Groen Leuven organiseert dit jaar enkele avonden over de uitdagingen van de energietransitie. Wat komt er op ons af? Hoe staan we ervoor in Leuven? Welke oplossingen kunnen ervoor zorgen dat we duurzame energie binnen het bereik kunnen brengen van alle Leuvenaars? Hoe zorgen we er zo mee voor dat onze stad versneld klimaatneutraal kan worden?

Tijdens onze eerste energieavond op donderdag 4 mei willen we van start gaan met het brede plaatje. De klimaatuitdaging, de ongelijkheid tussen de verschillende maatschappelijke groepen en de internationale energiecrisis versterken alleen nog maar de nood aan een versnelling van de groene energietransitie. Maar hoe vertaalt zich op stedelijk niveau? Daar willen we dieper op ingaan. We vragen aan onze schepen hoe het staat met de plannen van het stadsbestuur. Wie stuwt in Leuven de transitie aan? Hebben burgers en organisaties genoeg impact op het beleid? We willen het verder ook hebben over de rol van energiecoöperaties in de transitie. Kunnen burgers die hun energiebevoorrading zelf in handen nemen echt het verschil maken? Cruciaal bij de energietransitie is natuurlijk ook dat die op een rechtvaardige manier verloopt. De meest kwetsbare burgers dragen meer de gevolgen van de klimaatcrisis, terwijl zij er minder voor verantwoordelijk zijn. Laten we er dus voor zorgen dat onze antwoorden steeds op maat zijn van alle Leuvenaars.

We gaan van start om 20 uur. De activiteit is gratis maar we vragen je wel om je hier in te schrijven. 

Gasten: David Dessers (schepen van klimaat en duurzaamheid), Dirk Vansintjan (Ecopower), Karin Nelissen (’t Lampeke en lid raad van bestuur van Leuven 2030). Moderator: Jan Mertens

Donderdag 4 mei 2023 | 20 uur | Secretariaat Groen, Brusselsestraat 66, Leuven.

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.