06 November 2023

20.00u -
23.00u

Energieavond 'Samen warmte maken en delen'

Ik doe mee!

Samen warmte maken en delen

Duurzame warmteproductie, het is een van de sleutels in de rechtvaardige energietransitie. Steeds meer wordt er gekeken naar vormen van collectieve warmteproductie en –verdeling als alternatief voor heel veel individuele verwarmingstoestellen. In verschillende steden is men ondertussen aan de slag met projecten voor de aanleg van warmtenetten. Zo kan bv. restwarmte van een industrieel proces aangewend worden om woningen te verwarmen. Of zo wordt het mogelijk om voor een groter gebouw of een groep gebouwen op de meest duurzame manier warmte te produceren. Als burger koop je dan niet langer een verwarmingsketel, maar wel de dienst ‘warmte’.

Ook in Leuven zijn er concrete plannen voor warmtenetten. Er wordt volop gewerkt aan een project voor de site Marie Thumas aan de Vaart en er zijn plannen voor een heus stedelijk warmtebedrijf. Wat er staat te gebeuren bij Marie Thumas is ook nog eens een van de prioritaire projecten in het kader van het Leuvense Klimaatcontract.

Over dat alles willen we vanzelfsprekend meer weten. We nodigen jullie graag uit voor onze tweede energieavond, op maandag 6 november om 20.00 uur in De Etalage, Brusselsestraat 66. Als gasten hebben we Hartwin Leen van Kelvin Solutions en Sander Van Garsse van energiecoöperatie ECOOB. Ze zijn allebei nauw betrokken bij het warmteproject aan de Vaart. Frouke Wouters, fractieleidster Groen Leuven, gaat mee in gesprek. Moderator is Jan Mertens.

(Foto: VIBE/BeauVent)

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.