27 Juni 2023

20.00u -
23.00u

Een slimme stad, hoe doe je dat? Thomas gidst je door de innovatieve plannen van Leuven.

De Etalage , Brusselsestraat 66, 3000 Leuven

Ik doe mee!
Een slimme stad, hoe doe je dat? Thomas gidst je door de innovatieve plannen van Leuven.

Artificiële intelligentie, digitalisering, big data, smart city, cybersecurity… De begrippen vliegen ons om de oren. Ze staan voor vooruitgang, maar soms gaat het zó snel dat we, zonder het te beseffen, alweer achterop hinken. Hoe gaan we daarmee om in de Leuven en hoe kijken we daar naar als groene beleidsmakers?

Op dinsdag 27 juni om 20 uur doet schepen van ICT en innovatie Thomas Van Oppens het digitale beleid van de stad uit de doeken. Hij heeft het onder meer over hoe de stad steeds meer beslissingen neemt op basis van data in plaats van op buikgevoel. Hij toont hoe de stad slimmer wordt en technologie gebruikt om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken zoals nachtlawaai, klimaatverandering en mobiliteitsproblemen. Hij geeft ook een woordje uitleg bij de digitalisering van de interne werking en dienstverlening.

Na afloop is er ruim de tijd voor vragen en debat en bieden we je graag een drankje aan.

Timing: dinsdag 27 juni 2023

  • 20-21u: presentatie
  • 21-22u: interactief vragenuurtje
  • 22u-23u: drankje

Locatie: De Etalage (het Groen secretariaat) - Brusselsestraat 66

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht!

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.