Een indoor skatepark voor Leuven

21 Februari 2014

Leuvense skaters dromen van een indoor skatepark. Volgens Groen is Hal 9 op de Centrale Werkplaatsen een ideale locatie voor een tijdelijk skatepark. De stad Leuven zette in 2006 een grote stap vooruit op het vlak van sportaccommodatie met het skatepark aan de Phillipssite. 8 jaar later is het nog steeds een groot succes, maar enkel op zonnige dagen. In de natte winters, zoals nu, hebben skaters geen plek om naartoe te gaan. Zelfs op droge dagen is het skatepark nog lang nat en dus gevaarlijk. De stad moet op zoek gaan naar indoor oplossingen Thomas Van Oppens (gemeenteraadslid): "Op dit moment trekken skaters naar Hove (provincie Antwerpen) of zelfs Nederland om indoor te skaten. Het is jammer dat een groep Leuvenaars niet in de buurt terecht kan."

Zo'n skatepark is op verschillende locaties mogelijk, maar op dit moment springt Hal 9 op de centrale werkplaatsen in het oog.  De renovatie van Hal 9 tot jeugdcentrum   is uitgesteld, dus de hal is nu een interessante tijdelijke oplossing voor een indoor skatepark. De stad zou dit kunnen uitbaten of verhuren aan een privépersoon.

Thomas Van Oppens (gemeenteraadslid): "Het belangrijkste is dat zo'n park er komt. Het is niet enkel om te voorzien in de vraag van de Leuvense jeugd, het is ook een manier om kinderen en jongeren aan het bewegen te krijgen. Een indoor skatepark heeft zeker niet de bedoeling om skaters uit de publieke ruimte te weren, het is er een aanvulling op."

Thomas Van Oppens, gemeenteraadslid