Derde open stadscongres Groen Leuven

22 November 2015

Op zaterdag 27 februari 2016 organiseert Groen Leuven haar derde open stadscongres, opnieuw in de inspirerende omgeving van ons mooie stadsmuseum M. We zetten onze deuren open voor al wie, net als wij, van Leuven een duurzame en rechtvaardige ecostad wil maken. Wij zorgen voor een warm onthaal en luisteren graag naar jouw ideeën. Discussieer mee met ons en maak kennis met de mensen van Groen. Het kan allemaal tijdens dit open stadscongres, en we willen jou er heel graag ook bij hebben. STADSCONGRES | 27 FEBRUARI 2016 | MUSEUM M | LEUVEN  

Programma

13.00   onthaal

Vanaf 13.00uur ben je doorlopend welkom.

13.30   3 jaar Leuvens beleid, de kijk van de groene verkozenen

Sinds de verkiezingen van 2012 zijn we nu halfweg de legislatuur. Hoe loopt de politiek in Leuven bij stad en OCMW? Wat was goed? Wat kon beter? Wat zouden de groene verkozenen graag anders gezien hebben? Heeft Groen in het OCMW mee het verschil kunnen maken? We krijgen een voorzet door een groene verkozene in de gemeente- en OCMW-raad.

14.00   3 jaar Leuvens beleid, de kijk van onze gasten

We nodigen drie gasten uit om op onze sofa plaats te nemen en hun kijk te geven op drie jaar Leuvens beleid. Hoe hebben zij een en ander ervaren? Hebben ze aanbevelingen voor Groen? Je komt het allemaal te weten. Onze gasten zijn: Katlijn Malfliet (vice-rector KU Leuven), Dirk Barrez (journalist, publicist), Toon Vanheukelom (onderzoeksgroep economie en overheid, KU Leuven).

14.30   gesprekstafels: huiswerk voor Groen

Na deze inleiding is het hoog tijd voor het publiek. Iedereen kan aanschuiven aan enkele gesprekstafels. We hebben een terugblik gemaakt van de voorbije drie jaar, nu is het tijd om vooruit te kijken. Welke ideeën of suggesties heb je voor Groen? Welk onderwerp of dossier moeten onze mensen aanpakken de volgende drie jaar?

15.30   pauze

15.45   Groen aan de slag tot 2018

Tijdens de pauze hebben we jullie ideeën verzameld en verwerkt. We presenteren het resultaat. En daarmee weten de groene verkozenen waarmee ze aan de slag moeten gaan tot aan de lokale verkiezingen van 2018.

16.15   Staat van de stad

In de jaarlijkse Staat van de stad maken we de groene politieke tussenstand op. Wat zijn de uitdagingen voor het komende jaar? Welke politieke keuzes zouden er moeten gemaakt worden? Waar is er een ander beleid nodig?

16.30   Slotspeech door Kristof Calvo

Kamerlid Kristof Calvo moeten we ondertussen al niet meer voorstellen. We zijn blij dat hij ons stadscongres komt afsluiten met een ongetwijfeld inspirerende speech.

16.45   Receptie

 

Muziek: Lies Brass Ensemble

 

 

Praktisch

Het derde open stadscongres van Groen Leuven vindt plaats op zaterdag 27 februari 2016 vanaf 13.30 in M - Museum Leuven, Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven. Iedereen is welkom. Inschrijven is niet nodig, maar mag wel via [email protected].

Er wordt kinderopvang voorzien.

Kun je niet komen op zaterdag 27 februari, maar je zou wel meer willen weten over Groen in Leuven, mail ons dan via [email protected] en dan nemen we snel contact op.