Dagschoonmaak wordt verlengd, een mooie verwezenlijking van Groen

28 November 2012

Op initiatief van Groen werd in het stadskantoor overgestapt naar dagschoonmaak. Dat proefproject werd ondertussen geëvalueerd, en goed bevonden. Het project wordt nu verder verlengd, en mogelijk nog uitgebreid. In de raad van bestuur van het AGSL stelde Groen voor om over te gaan tot dagschoonmaak. Zo zouden schoonmakers niet langer 's avonds laat of 's morgens heel vroeg moeten poetsen. Na een onderzoek werd ons voorstel aanvaard, en ging men over tot een proefproject ( ).

http://groenleuven.be/stadskantoor_gaat_over_tot_dagschoonmaak_na_voorstel_van_groen

Dat proefproject is voorbij, en werd positief geëvalueerd. In veel opzichten is het een positieve ervaring. Het schoonmaakbedrijf is erg gemotiveerd voor de dagschoonmaak, en kan zo ook goede mensen daarvoor aantrekken. Op sociaal vlak heeft het systeem bijgedragen aan meer wederzijds respect tussen de werknemers en de schoonmakers. Problemen worden sneller gesignaleerd en er zijn minder klachten. Er zijn nog enkele aandachtspunten die moeten worden aangepakt, maar dat komt wel in orde.

Het directiecomité van AGSL heeft ondertussen beslist om verder te gaan met het project. Ook bij andere stadsdiensten zou er interesse groeien om over te stappen naar dagschoonmaak.

We zijn heel blij dat we steun hebben gekregen voor ons voorstel, en we zijn vooral heel blij voor de schoonmakers die nu in betere omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren.

Jan Mertens, lid raad van bestuur van AGSL

site van de actie van de vakbonden: http://www.dagschoonmaak.be/nl/home/