Bikenomics

26 Augustus 2016

Bikenomics Donderdag 22 september 19.30 uur VELO, Hollestraat 1, 3001 Leuven

Hipsters op de fiets, bakfietsers, casual fietsers. Op alle vlakken dragen fietsers meer bij tot de economie dan automobilisten. Dat wezen althans enkele studies in de VS en Nederland uit.

Fietsers rijden vers geld de stad in. Het fietsen bespaart hen brandstofkosten en zorgt voor betere gezondheid (minder medische kosten). Maar ook voor vele anderen zijn fietsers een goudmijn.

Voor de middenstand, waar ze regelmatig langskomen en geld besteden. Voor de overheid die zo minder hoeft te investeren in de auto-infrastructuur. Met de aanleg van fietsstraten en fietspaden neemt de waarde van woningen ook nog eens toe. Door de betere gezondheid bespaart de overheid bovendien op medische kosten; en de economie wint door de verhoogde productiviteit op de werkvloer.

Wat levert de fiets op voor jou als Leuvenaar, de lokale economie en de stad? Hoe kunnen we dit uitdrukken in netto gewonnen euro's?

We zoeken het uit op 22 september in de ateliers van Velo.

Programma:

19u30: Welkom
19u50: Verwelkoming door Wouter Florizoone
20u00: Keynotespreker uit Nijmegen: Hans Van Vliet (Verkeersexpert - Loendersloot Groep)
20u40: Panelgesprek met
o Olivier Sels, CEO Fietsen King
o Jos Vandikkelen, Directeur Velo
o Lotte Ribbens, belangenbehartiging VOKA
o Katleen Gorissen (CSR Manager bij JSR Micro)

moderator: gemeenteraardslid Lies Corneillie

tussendoor kort intermezzo van Benedicte Swennen (Urban Mobility and Cities Policy Officer bij de European Cyclists' Federation)

21u40: afsluiter door Wouter Florizoone
21u45: Drink

Vermijd files en kom met de fiets!