Adopteer eens een buurtboom

29 April 2017

Stel dat je in jouw straat een mooie boom hebt, en je wilt die graag nog verder opfleuren met bloemen. Dat verdient aanmoediging en steun. Groen wil ook in Leuven buurtbomen. . Daar kun je als bewoner een boom onderhouden en in de afgebakende zone rondom de boom bloemen zetten. Wanneer je zo'n boom adopteert, komt er een roze lintje aan. Wanneer je het samen doet met acht buren krijg je ook financiële steun om bloemen te kopen. De stad geeft verder aan bewoners voor het onderhouden van een buurtboom.

De buurtboom bestaat al in Antwerpenconcrete tips

Eva Platteau (gemeenteraadslid): "De stad zou dergelijke initiatieven eigenlijk alleen maar moeten aanmoedigen. Ik zie dat er burgers zijn die zelf al beginnen bloemen te zetten rondom een boom, maar die worden verwijderd door de groendienst. Dat is toch echt teleurstellend, je zou net blij moeten zijn dat mensen zelf een bijdrage willen leveren om hun straat nog groener te maken."

Fatiha Dahmani (gemeenteraadslid): "We gaan in de commissie groenvoorziening voorstellen om ook in Leuven het model van de buurtboom in te voeren en actief te ondersteunen. In een klimaatneutrale stad moeten we alles doen wat we kunnen om straten en pleinen groener en aangenamer te maken. Actieve burgers zijn onze eerste bondgenoten, en zij verdienen dan ook alle steun."

Eva Platteau en Fatiha Dahmani

 

(foto's: stad Antwerpen)