1ste Open Groen Stadscongres op zaterdag 15 februari 2014

22 December 2013

1ste open stadscongresGroen Leuven

Zaterdag 15 februari 2014 | Wagehuys, Leuven

Op zaterdag 15 februari 2014 organiseert Groen Leuven haar eerste open stadscongres. We zetten onze deuren open voor al wie, net als wij, van Leuven een duurzame en rechtvaardige ecostad wil maken. Discussieer mee met ons over sterke ideeën voor de toekomst en maak kennis met de mensen van Groen. Het kan allemaal tijdens dit open stadscongres, en we willen jou er heel graag ook bij hebben.

Programma

13.30 onthaal

Vanaf 13.30 uur ben je doorlopend welkom.

14.30 werkgroepen

In drie werkgroepen gaan we nadenken over hoe Leuven eruit zou kunnen zien in de toekomst, en over wat we nu kunnen doen om die toekomst dichterbij te brengen. De thema's van de werkgroepen zijn: stad op kindermaat (inleiding door Elke Valgaeren van de Gezinsbond), klimaatbestendige stad (inleiding door Jasmin Lauwaert van het kabinet van de Gentse groene schepen Tine Heyse), betaalbaar wonen (inleiding door Roland Verbeek, voorzitter van ACW Leuven). In elke werkgroep hebben we een uitdagende spreker uit het middenveld die ons aan het denken zal zetten, en daarna willen we graag jullie ideeën en dromen horen.

15.30 markt

Op de groene markt kun je kennismaken met de mensen van Groen. Wie zijn onze mensen in de gemeente-, OCMW- of provincieraad, of in andere raden? Zij staan voor jou klaar.

16.00 slotgedeelte

Tijdens het slotgedeelte leggen we enkele stellingen voor uit de werkgroepen. We presenteren ook de visie van Groen op 'de staat van de stad'. En daarna komt er nog een slotwoordje.

17.00 receptie

We sluiten de dag af met een hapje en een drankje. En wie enkel naar de receptie zou willen komen, is natuurlijk ook heel erg welkom.

Praktisch

  • Het eerste open stadscongres van Groen Leuven vindt plaats op zaterdag 15 februari 2014 vanaf 13.30 in zaal Wagehuys (Brusselsestraat 63, 3000 Leuven).
  • Iedereen is welkom. Inschrijven is niet nodig, maar mag wel via: [email protected] . Je kunt dan ook aangeven welke werkgroep je zou willen volgen.
  • Er wordt kinderopvang voorzien.
  • Volg op onze website of op onze Facebookpagina www.facebook.com/groenleuven de laatste informatie over het stadscongres.
  • Kun je niet komen op zaterdag 15 februari, maar je zou wel meer willen weten over Groen in Leuven, mail ons dan via [email protected] en dan nemen we snel contact op.

Documenten

Onderaan dit bericht kun je presentaties en verslagen vinden.