14 Maart 2024

19.30u -
21.30u

Pootjes in de Politiek: Dierenwelzijn in Vlaanderen

De Etalage , Brusselsestraat 66, 3000 Leuven

Ik doe mee!
Pootjes in de Politiek: Dierenwelzijn in Vlaanderen
Met Vlaams parlementslid Meyrem Almaci en Leuvens schepen Thomas Van Oppens

In het Vlaams parlement heeft parlementslid Meyrem Almaci zich de voorbije jaren onvermoeibaar ingezet voor dierenrechten en hield ze minister van dierenwelzijn Ben Weyts bij de les. Waar zitten de grootste werkpunten, uitdagingen en kansen op het gebied van dierenwelzijn in Vlaanderen? Meyrem neemt je mee.

Als schepen van dierenwelzijn stippelde Thomas Van Oppens een dierenwelzijnsbeleid, die naam waardig, uit. Leuven heeft sinds enkele jaren niet alleen een medewerker dierenwelzijn, maar ook een dierenflik. Een meldpunt dierenwelzijn zag het licht en de opvang van gewonde of verdwaalde dieren werd verbeterd. Welk werk ligt er nog op de plank?

Je komt het te weten tijdens Pootjes in de Politiek. Na afloop gaan Meyrem en Thomas met je in gesprek. Wees erbij en reserveer hier je plekje!

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.