Fietsers willen voorrang terug

Wij zien de aanpassing van de voorrangsregels op een aantal kruispunten ten nadele van de fietsers helemaal niet zitten.

De Vlaamse overheid past op heel wat kruispunten de regeling voor het oversteken van fietsers aan. Daardoor verliezen op veel plaatsen fietsers hun voorrang. In Leuven gebeurde dat ook, onder meer aan de Naamsepoort, en dat zonder overleg met het stadsbestuur. De nieuwe regeling is erg verwarrend en zorgt voor erg gevaarlijke situaties. Groen verzet zich hiertegen en wil samen met andere partijen de Vlaamse overheid overtuigen om deze aanpassingen terug te draaien. We willen dat de wegcode zo wordt aangepast dat het STOP-principe (Stappen Trappen Openbaar vervoer Privévervoer) systematisch wordt toegepast. Wil jij dat ook? Druk dan je steun uit door onze petitie te tekenen.

Ondertussen heeft de bevoegde Vlaamse minister aangekondigd dat de beslissing wordt teruggedraaid. Veel dank aan alle mensen die de voorbije dagen hun protest hebben geuit. Het heeft duidelijk indruk gemaakt. Hopelijk worden de Leuvense kruispunten snel weer in goede zin aangepast. Dankjewel voor jullie steun!

85

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.
Thema's
Gezonder