8 Sara Speelman

8ste plaats

Ik ben geboren en getogen in Leuven, en ik kreeg de politieke microbe goed te pakken toen ik vorig jaar als woordvoerster op de Leuvense gemeenteraad een burgerinitiatief voorstelde.

Ondertussen ben ik voorzitter geworden van JongGroen en probeer ik zo politiek engagement te stimuleren bij jongeren. De keuzes die we vandaag maken zullen bepalen hoe het Leuven van overmorgen eruit zal zijn. Zal onze stad klimaatneutraal en circulair geworden zijn? Zullen we duurzame mobiliteit hebben die de lucht niet langer vervuilt? Zullen we nog op een betaalbare manier kunnen wonen hier? Zullen onze kinderen veilig kunnen spelen?

Momenteel studeer ik Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven, om later een verschil te kunnen maken op vlak van een duurzame samenleving. Ik wil me inzetten voor een energiezuinige maatschappij op hernieuwbare energie.

Op 14 oktober beslissen we over de richting die Leuven uit zal gaan. Met de klimaatverandering die bezig is, is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken om de toekomst van wie vandaag nog jong is te garanderen. Groen is daarvoor de beste keuze.

 

Mail: sara.speelman30@gmail.com | Facebook