8 Sara Speelman

8ste plaats

Ik studeer Ingenieurswetenschappen aan de universiteit in Leuven, de stad waar ik geboren en getogen ben. Ik wil me specialiseren in oplossingen voor een duurzame samenleving. Als ingenieur hoop ik ook op technisch vlak mijn steentje bij te dragen aan de uitbouw van een maatschappij die volledig draait op hernieuwbare energie.

Engagement heeft er bij mij altijd ingezeten. In het middelbaar onderwijs zat ik in de leerlingenraad en de schoolraad. Ik gaf ook schermles in mijn sportclub en ben nog steeds animator in het jeugdwerk.

Ik kreeg de politieke microbe goed te pakken toen ik vorig jaar als woordvoerster een burgerinitiatief voorstelde op de Leuvense gemeenteraad. Ondertussen ben ik voorzitter van Jong Groen Leuven. Vanuit die rol stimuleer ik politiek engagement bij jongeren. Dat doe ik omdat onze keuzes van vandaag de kwaliteit van hun verdere leven in Leuven zullen bepalen. Zal onze stad klimaatneutraal en circulair worden? Zullen we duurzame mobiliteit hebben die de lucht niet langer vervuilt? Zullen we hier op een betaalbare manier kunnen wonen? Zullen kinderen veilig kunnen spelen?

Op 14 oktober beslissen we over de richting die Leuven uit zal gaan. Gegeven de vele grote uitdagingen waarvoor we staan, is het belangrijk dat we de juiste keuzes maken om een mooie toekomst te bieden aan de huidige en toekomstige inwoners van Leuven. Groen is daarvoor de beste keuze.

 

Mail: sara.speelman30@gmail.com |  Twitter | Instagram | Facebook

 

FILMPJE