4 Eva Platteau

4de plaats

Ik ben Eva Platteau. Ik ben 36 jaar, mama van een zoontje van 5 jaar, en ik woon in Kessel-Lo.

Alles bij elkaar opgeteld woon ik al 25 jaar in Leuven en ik kan wel zeggen dat ik me 100 % Leuvenaar voel!

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in maatschappelijke thema’s. Daarom heb ik tijdens mijn studies gekozen voor sociologie, met een specialisatie in sociaal beleid.

Mijn professionele leven speelt zich af aan de faculteit sociale wetenschappen waar ik onderzoek doe en opleiding geef over Overheidsmanagement en –Beleid. Mijn passies op professioneel vlak zijn organisatieontwikkeling, veranderingsmanagement, leiderschap en bemiddeling.

Mijn andere passies zijn koken, sporten, afspreken met vriendinnen, en … politiek! Sinds de lokale verkiezingen van 2012 ben ik actief bij Groen Leuven en ook deze keer sta ik met veel trots op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Waarom ik kies voor Groen?

Het programma van Groen komt overeen met de waarden voor ik persoonlijk belangrijk vind: menselijkheid, duurzaamheid en solidariteit. Groen is de enige partij die zowel aandacht heeft voor het welzijn van de mens, van het milieu en van de dieren.

Concreet wil ik me inzetten voor deze thema’s:

  • Meer verkeersveiligheid met aandacht voor de zwakste weggebruikers
  • Een sociaal beleid met aandacht voor armoedebestrijding en verbinding (in plaats polarisering)
  • Nieuwe woonvormen mogelijk maken voor iedereen, jong of oud, single of samenwonend, met of zonder kinderen, … zodat wonen in Leuven betaalbaar wordt voor iedereen
  • Een leefbare stad waarin plaats en ruimte is voor burgerinitiatief en ondernemerschap
  • Stadsdiensten die constructief samenwerken met partners en burgers in een sfeer van samenwerking (in plaats tegenwerking)

 

 

Mail: evaplatteau@hotmail.com

 

FILMPJE