40 Warre Lodewijckx

40ste plaats

Hallo ik ben Warre Lodewijckx (17 jaar, maar vanaf 20 juli 18) en ik ben zeer trots dat Groen me de kans geeft om vanop de sterke groene lijst in Leuven het groene gedachtegoed uit te dragen. Ik woon in Kessel-Lo en ben voetbaltrainer bij KVC Kessel-Lo en zit in de leerlingenraad van Paridaens.

Al van jongs af aan volgde ik de actualiteit en zag ik zo dat er veel goed gaat in de wereld maar dat er ook plaats is voor betering.

Ik denk bijvoorbeeld aan:

  • Economie : circulaire economie. Dit is menselijker.
  • Democratie : democratie is zeer belangrijk voor onze vrijheid, daarom vind ik burgerparticipatie een goed idee. Ook jongeren hebben veel te winnen bij democratie en daarom wil ik een brug slaan tussen jongeren en de politiek. Dit is eerlijker.
  • Natuur : natuur is enorm belangrijk, in de natuur voelen mensen zich gelukkig daarom moeten we deze behouden. Ook vervuiling is iets dat we moeten aanpakken want de gevolgen daarvan zijn nu al zichtbaar. Het aanpakken hiervan is dan ook zeker in het belang van jongeren. Het zijn immers wij en onze kinderen die later op deze planeet zullen leven. Ik ben dus voor een gezondere leefomgeving

Uiteindelijk vond ik het tijd deze ideeën te realiseren want mijn motto is: ‘be the world you want to see’. En dus sloot ik me aan bij Groen wat zeer vlot ging en voor ik het wist zat ik voor de voorzitter van Groen Leuven Jan Mertens met wie ik een zeer interessant gesprek had. Al snel merkte ik dat Groen en zijn jongerenafdeling zeer aangenaam zijn. En aangezien Leuven een aangename stad is zijn Groen en Leuven de perfecte match!

 

FILMPJE