34 Johan Nelissen

34ste plaats

Al meer dan 25 jaar woon ik samen met Hilde en onze 2 jongens in Kessel-Lo: op fietsafstand van het bruisende en aangename centrum.

Als woon-werk fietser én als organisator van een vrienden-fietsclub houd ik van de vele mooie fietsplekken in en rond Leuven.

Ik heb me altijd ingezet voor sociale bewegingen. Dat begon toen ik als 18-jarige actie voerde tegen de aanleg van de A24 autoweg in Limburg. Als student sociologie aan de KU Leuven was ik erg actief in de strijd voor de democratisering van de universiteit en solidariteit met de derde wereld. Daarna zette ik mij in voor de vredesbeweging (tegen de raketten), antiracisme (Hand in Hand), 11.11.11 en het wereldfeest. Later heb ik dit brede en verrijkende engagement verder gezet in een syndicale context.

Dat ‘later’ is mijn werk op de hoofdzetel van een bank in Brussel, waar ik al jaren coördinator ben van de vakbondsploeg van het ABVV. We hebben er veel kunnen realiseren om de werkomstandigheden van het personeel te verbeteren en zetten ook in op groene thema’s op bedrijfsniveau (energiebesparing, mobiliteit, recyclage).

Onze vakbondsploeg vindt het belangrijk dat een vakbondsafgevaardigde weet waarover hij/zij spreekt. Daarom bereiden we onze dossiers steeds goed voor: eerst informeren bij de rechtstreeks betrokken collega’s, wetteksten lezen, juridische dienst raadplegen…

Ook buiten de bank ben ik actief in federale en regionale vakbondsstructuren. Zo assisteer ik bijvoorbeeld bij de syndicale vorming van nieuwe syndicale verkozenen.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ik als een onafhankelijke kandidaat voor Groen in de eerste plaats op kom voor de sociale aspecten:

  • Leuven moet betaalbaar blijven voor alle lagen van de bevolking,
  • voor meer sociale huisvesting en betaalbare woningen
  • tewerkstellingskansen voor iedereen.
  • Maar het meest dringende is de aanpak van de kinderarmoede die veel te hoog is in onze welvarende stad.

Noem mij maar gerust Rood-Groen!

 

FILMPJE