31 Maïssoun Hijazin

31ste plaats

Ik ben geboren in Leuven in november 1977 en woon sinds een kleine tien jaar in Wilsele met mijn dochter van 12 en zoontje van 7. Voor mijn verhuis was ik in Huldenberg actief als gemeenteraadslid.

Van kindsbeen af ben ik gefascineerd door alles wat met natuur te maken heeft en mijn ecologisch rechtvaardigheidsgevoel werd al vroeg wakker geschud door wat ik rondom mij zag gebeuren.

Ik geef les aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Overijse als lerares Keramiek en Oriëntatie Beeldende Kunst. Zelf werk ik als kunstenaar onder andere vanuit mijn fascinatie voor alles wat met voeding te maken heeft. Vertrekkend vanuit onze kleine dagelijkse keuzes rond voedsel, zetten we een heel systeem in werking waar we eigenlijk niet altijd achter staan. Door terug te keren naar een stevige basis – lokaal, duurzaam en eerlijk geproduceerd voedsel – hebben we mee invloed op de basispijlers van onze leefomgeving: economie, sociale dynamiek en cohesie, gezondheid en milieu.

Met een goede dosis creativiteit en meer mogelijkheid tot inspraak wordt ons perspectief verbreed in de debatten rond stadsplanning, natuur, het nieuwe werken en de gezondheidszorg en worden er eindeloos meer mogelijkheden zichtbaar.

Met de waarden die ik graag aan mijn kinderen meegeef en door de kwaliteit van de  onderwijsinstellingen waar ik hen aan toevertrouw, hoop ik hen te zien ontpoppen tot wakkere, kritische, assertieve, empathische en goed geïnformeerde burgers die op een beschaafde manier in debat durven gaan, en als liefdevolle, sterke mensen die doen wat ze graag doen en hiermee de wereld een beetje mooier proberen te maken.