29 Hilde Christiaens

29ste plaats

Ik ben een 35-jarige Kessel-Lo-er. Mijn engagement startte vanuit de klimaatbeweging. Sinds 2015 ben ik actief bij Groen Leuven, waar ik meedenk en mee organiseer, ook als lid van het campagneteam. Ik voel me thuis bij Groen omdat zowel vrijheid/autonomie, ecologie als sociale rechtvaardigheid er belangrijk zijn.

Met ons Leuvense team wil ik bijdragen aan een participatief, open bestuur dat de focus legt bij een klimaatvriendelijke, sociale stad.

In mijn eigen straat probeer ik via speelstraten en andere activiteiten mee een buurt te bouwen waar mensen elkaar kennen en waar er samen wordt nagedacht over het inrichten van een buurtplein. Ik werk als zelfstandig psychologe en begeleid mensen rond thema's zoals veerkracht, stress, angst, depressie en ook tabaksverslaving. Als voorzitter van het Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid tracht ik mee een ontmoetingsplek te creëren en de motor aan te zwengelen voor initiatieven van onderuit die bijdragen aan een eerlijke en duurzame stadseconomie.

In mijn vrije tijd hou ik van Argentijnse tango, vinyasa yoga, lezen, bijstuderen en goede gesprekken. Ik speel graag bordspellen met vrienden en organiseer af en toe kookworkshops plantaardig koken met lokale ingrediënten.

Favoriete citaat: If not now, then when? If not us, then who?

 

FILMPJE