28 Erik Daems

28ste plaats

Ik ben als kind in Leuven komen wonen en heb hier school en hogeschool doorlopen. Na enkele jaren naar het Brusselse gependeld te hebben, werk ik sinds 1997 in het Leuvense, wat een hele verademing was voor ons gezin: meer tijd voor de kinderen, altijd met de fiets naar het werk, kinderen kunnen gaan brengen en halen op school.

Ik woon samen met mijn allerliefste in Wijgmaal waar we veel kinderen grootbrengen, waaronder ook enkele pleegkinderen , en dat al jarenlang ...

Door te wonen en te werken in Leuven, en doordat we ons voornamelijk verplaatsen met de fiets, merkte ik dat de plaats voor de fietser in het verkeer nog lang niet verworven is, integendeel. Daarom blog ik sinds 2007 over fietsinfrastructuur, en heb ik me later geëngageerd in het bestuur van Fietsersbond Leuven. Ooit heb ik zelfs eens een proces aangespannen tegen dit stadsbestuur in verband met zijn restrictieve anti-fiets stallingsbeleid en zijn illegale verkeersborden. En ik won.

Het circulatieplan is een goede stap vooruit voor de verkeersleefbaarheid, maar er is nog veel werk: de fietsers werden weer een beetje vergeten in het circulatieplan, ook de deelgemeentes zijn al jaren vragende partij voor degelijke circulatieplannen, nog veel fietsroutes zijn nog altijd niet volwaardig uitgebouwd.

De toekomst van de fiets is nu. Stem samen met mij voor Groen.

 

Mail: erik.daems@gmail.com

Facebook https://www.facebook.com/erik.daems.9

 

 

FILMPJE