27 Elise Rummens

27ste plaasts

Ik ben Elise Rummens en ben 36 jaar. Ik  ben afkomstig van Leuven en woon nu in Heverlee.

Ik werk bij CM als arts en heb me via mijn studies en professionele bezigheden verdiept in de sociale en maatschappelijke gezondheidszorg. Ik houd me bezig met thema’s zoals gezond leven, preventie en het toegankelijk maken van betrouwbare gezondheidsinformatie.

Vanuit het thema waar ik dagelijks rond werk, gezondheidsbeleid, zie ik heel wat overeenkomsten met het Groene programma. Ik zie gezondheid heel breed: het gaat ook over basisbehoeften, het gewone dagdagelijkse functioneren en het kunnen deelnemen aan sociale activiteiten. Voor al deze aspecten van gezondheid, om gezondheid ten volle te kunnen beleven, is je onmiddellijke omgeving ontzettend belangrijk. Je omgeving moet daarvoor op een goede manier ingericht worden. En dat vind ik duidelijk terug in het programma van Groen Leuven. Zo zet Groen sterk in op woonbeleid, op sociale rechten voor iedereen, maar even goed op een duurzaam mobiliteitsbeleid met een belangrijke rol voor de fiets en op de aanwezigheid van sportinfrastructuur.

Ik ben zelf ook opgegroeid en naar school geweest in Leuven. Ik doe veel aan sport in mijn vrije tijd, je vindt me vaak terug op de fiets doorheen Leuven en in Hal 5 voor mijn eigen trainingen en als vrijwilliger bij de parkourlessen voor kinderen. Ik ben de gelukkige mama van 4 zonen die in de lagere school zitten in Heverlee. Ook zij zijn heel actief in en rond Leuven in diverse sportclubs, circusschool en jeugdbeweging. Ik kan voor hen alleen maar wensen dat ze mogen opgroeien in de menselijke, eerlijke en gezonde stad waar Groen voor staat. En daar wil ik waar mogelijk, samen met het team, zeker en vast mijn steentje toe bijdragen.

 

FILMPJE