26 Toon Martens

26ste plaats

Hallo, ik ben Toon Martens, ook weleens de ‘fietsende directeur’ genoemd. Tot begin vorig jaar stond ik aan het hoofd van de Hogeschool UC Leuven-Limburg. Voordien was ik algemeen directeur van Alma. Ik stond ook mee aan de wieg van Velo. Ik ben nu iets meer dan een jaar op pensioen, tijd dus voor nieuwe engagementen. Ik ben groen in hart en nieren maar geen groentje meer op vlak van beleid.

Ik ben bio-ingenieur van opleiding met al specialisatie voedingstechnologie. Ik maakte ook een doctoraat over optimalisatie van kwaliteit en veiligheid van voeding. Natuur, voeding en dus ook lekker eten hebben me steeds sterk geboeid.

Wandelen is mijn belangrijkste hobby. Vorig jaar stapte ik 2.650 km van Rome naar Leuven. Ik ben ook natuurgids en initiator bergwandelen.

Samen met mijn vrouw Bie heb ik 3 dochters en 7 kleinkinderen die allemaal in Leuven wonen. Drie generaties die nauw met elkaar verbonden zijn. Logisch dus dat ik me inzet voor een mooi, veilig en leefbaar Leuven.

Ik stel mij kandidaat voor Groen omdat ik geloof dat we samen dringend een versnelling hoger moeten schakelen om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Met Groen in het stadsbestuur moet dit lukken. De toekomst is nu!

 

Mail: toon@toonmartens.be

 

FILMPJE