22 Stephane Coppens

22ste plaats

Ik ben Stephane Coppens, 39 jaar en woon in Kessel-Lo met mijn vrouw en twee kinderen.

Ik werk bij de Vlaamse overheid, waar ik als Algemeen Beheerder insta voor een organisatie die zich richt op het aanwerven van strategische ICT-profielen voor de Vlaamse overheid.

Leuven is een ongelooflijk fijne stad om in te wonen. Maar ambitie kan geen kwaad en volgens mij is er op verschillende vlakken nog marge voor verbetering:

  • Laten we van Leuven het Kopenhagen aan de Dijle maken. Een stad die inzet op veilige en comfortabele fietsinfrastructuur én die van verkeersveiligheid een prioriteit maakt. Zo zou het bijvoorbeeld voor elke ouder mogelijk moeten zijn om de kinderen met de fiets naar school te laten rijden zonder zorgen rond hun veiligheid.
  • Het sluipverkeer in verschillende delen van de deelgemeenten wordt stilaan onhoudbaar. Maar het kan anders: een circulatieplan voor de deelgemeenten, opgemaakt in samenspraak met de inwoners en handelaars.
  • Onze stad kan nog meer inzetten op innovatie en ondernemerschap. Lokale ondernemers steunen, zorgt voor duurzame en kwaliteitsvolle jobs in onze stad.
  • Groene en open ruimtes zijn helaas schaars aan het worden in onze stad. Laten we de resterende open ruimte waarderen en beschermen. Meer groen maakt gelukkig.