1 David Dessers

1ste plaats

In 1991 kwam ik in Leuven aan als Limburgse kotstudent. Ik ben er nooit meer weg gegaan. Vandaag woon ik samen met mijn echtgenote Deirdre en onze dochters Eva en Jana in Kessel-Lo, in de buurt van de mooie Vlierbeekabdij. Ik ken geen betere stad om onze dochters te laten opgroeien. Het is aangenaam leven in Leuven, maar het kan nog zoveel beter. Als gemeenteraadslid en als lijsttrekker voor Groen zet ik me daar 100 procent voor in.

Gemeenteraadslid

In 2012 werd ik verkozen als gemeenteraadslid. Tijdens de afgelopen jaren volgde ik er de commissies Ruimtelijke Ordening, Milieu, Openbare werken en Handel, sport & landbouw op. Lokale politiek vind ik het mooist wanneer het werk in de raad samen spoort met acties van geëngageerde burgers. En dat gebeurde best wel vaak. Ik heb me als gemeenteraadslid met hand en tand verzet tegen de komst van de Bruulparking, heb gepleit voor het opkrikken van de klimaatdoelstellingen, voor het behoud van Parkveld als open ruimte, voor een lokale voedselstrategie en voor energiezuinige woningen voor iedereen...

Met de zevenkoppige groene fractie hebben we vanuit de oppositie heel wat in beweging kunnen zetten. Maar vandaag zijn we klaar voor een nieuwe stap.  Wij willen na 2018 de stad graag mee besturen. Omdat er nog veel werk aan de winkel is in Leuven. Samen met duolijsttrekker Lies Corneillie wil ik mijn schouders zetten onder een nieuwe bestuursploeg voor Leuven.

Leuven kleurt groen

Het wordt de hoogste tijd om de stad anders te besturen, samen met jullie en niet over de hoofden heen. We willen werk maken van veel meer energiebesparing en groene energie. We willen zuivere lucht in onze stad. Als we morgen creatief anders gaan wonen, wordt wonen weer betaalbaar. De kinderarmoede moet écht naar omlaag. Leuven moet een stad blijven waar iedereen zich thuis voelt, waar je ook vandaan komt. En zoals in elke 21ste eeuwse stad willen we alle ruimte geven aan voetgangers, fietsers en kwalitatief en proper openbaar vervoer.

Vrije tijd

Naast de politiek ben ik actief in mijn buurt en in tal van verenigingen. Zo richtte ik mee het Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid op, dat nieuwe vormen van coöperatieve, deel- en repaireconomie wil bevorderen. Ik ben actief bij Climaxi, een beweging die opkomt voor een sociaal rechtvaardige aanpak van het klimaatprobleem. Ik was ook mee betrokken bij de oprichting van de vzw Leuven 2030.

In mijn vrije tijd speel ik muziek, samen met twee ideale muzikanten, onder de naam David & de Idealen. En met twee opgroeiende dochters in huis, weet je altijd wel wat doen.

 

 

David Dessers

david.dessers@leuven.be

+32.486.696927

Facebook: /LeuvenKleurtGroen

Twitter: @David_Dessers

 

FILMPJE