14 Sabine Vandenplas

14de plaats

Bio: Ik ben geboren in Leuven op 24 mei 1977 als de dochter van twee jonge ondernemers.  Mijn vader was glasblazer en verkocht zijn eigen geblazen figuurtjes in ons winkeltje ‘Ateljee’ in de Tiensestraat. 

Professioneel: Ik startte mijn carrière bij het bruisende call-center van de Vlaamse infolijn en ging daarna verder in HRM.  Daarbinnen heb ik verschillende rollen en functies vervuld: rekrutering, opleiding en ontwikkeling, business partner, manager. Dit deed ik in en/of voor verschillende bedrijven: SITEL, LogicaCMG (nu CGI), Cisco, AXA, KU Leuven. Sinds oktober 2013 heb ik een carrièrewending gemaakt en ben ik administratief directeur van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven.

Politiek: Ik nam de eerste maal deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en daaruit volgde een debuut in de politiek als OCMW-raadslid.  Ik ben eveneens lid van de raad van bestuur van de vzw KU{n}ST Leuven.  Na een start bij OpenVld, kies ik nu resoluut voor Groen. Wie de klimaatdoelstellingen au sérieux neemt, weet dat Groen de enige optie is. 

Persoonlijk: Ik ben de trotse mama van Tom (°2004) en Lisa (°2009).

Ik geniet ten volle van alle aspecten van het leven.  Ik reis graag.  Ik hou van mooie architectuur en pik geregeld een optreden mee (van punk tot opera).  Ik ben een Bourgondiër en hou dus van lekker eten van over de hele wereld.  Ik hou van de natuur en ga geregeld wandelen en fietsen.  Ik hou ervan om het leven niet te moeilijk te maken.  Ik hou van eerlijk en direct.  En ik hou van inspraak.  Als ik één politiek doel heb voor onze mooie stad dan is het wel om inspraak en burgerschapsvorming te stimuleren.

In alles wat we doen, starten we bij de Leuvenaar.  Elke Leuvenaar.  Die staat centraal, de dienstverlening volgt.

 

Mail

 

FILMPJE